Bankalardan SÜRPRİZ faiz kararı! 150 bin liranın aylık getirisi ne kadar?

Bankalardan SÜRPRİZ faiz kararı! 150 bin liranın aylık getirisi ne kadar?
Merkez Bankasının politika faizlerine yaptığı artış, bankaların kredi faizlerinde de yükselişe neden oldu. Peki bankalar 150.000 TL ye ne kadar faiz veriyor?

Merkez Bankasının politika faizinde puan artışı kararı almasının ardından 150 bin lira ne kadar faiz getirir?

Yastık altındaki parasının mevduat hesaplarında değerlendirerek gelir etmek isteyen vatandaşlar, bankaların mevduat faiz oranlarını araştırıyor.

CAZİP FAİZ ORANLARI İLE MÜŞTERİ ÇEKİYORLAR

Mevduat hesapları 32 gün, 46 gün, 55 gün, 92 gün ve 181 gün olarak müşterinin isteğine göre belirlenebiliyor. Bankalar mevduat faizleri için çalışmalar yaparak yeni aksiyonlar alıyor. Yeni müşterilerine özel 'Hoş geldin faizi' kampanyası ile yüksek mevduat faizi oranları sunarak parayı bankaya çekmeye çalışıyorlar.

Bazı bankalar ise hesapların da döviz tutan müşterilerini arayıp cazip faiz oranları sunuyor. Dövizini Türk Lirasına çevirenler için mevduat faiz oranlarını yüzde 50'lere kadar çıkardılar. Ancak bunun için 3 aylık mevduat hesabında tutmalarını istiyorlar.

MEVDUAT FAZİ HESAPLAMA

Bankalar müşterilerine özel mevduat faiz oranları sunuyor. Yüksek faiz getirisi elde etmek için direkt bankaya gidip müşteri temsilcisiyle görüşmekte fayda olacaktır. İşte 150 bin lirası olanın örnek getiri tablosu...

150 bin lirasını yüzde 45 faiz oranı ile bankaya yatıran müşteri 32 günün sonunda 5.372,05 TL getiri elde edecek.

150 bin lirasını yüzde 45 faiz oranı ile 46 günlük mevduat hesabına yatırırsanız 7.822,56 TL getiri elde edeceksiniz.

150 bin lirasını yüzde 45 faiz oranı ile 92 günlük mevduat hesabına yatırırsanız 15.644,66 TL getiri elde edersiniz.

halktv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum