Deutsche Bank'tan ÇARPICI Dolar ve Faiz Tahmini

Deutsche Bank'tan ÇARPICI Dolar ve Faiz Tahmini
Dolar kuru ve faiz tahminlerine dair yatırımcıların merakla beklediği açıklama Dev Banka Deutsche Bank'tan geldi. Yıl sonu dolar ve faiz detayları bu yazıda!

Almanya merkezli Deutsche Bank'ın yıl sonu faiz ve dolar tahmini dikkat çekti. Dünya genelinde etkisi büyük olan Deutsche Bank, 2024 sonunda Doların 38 TL'ye ilerleyeceğini ve 500 baz puanlık faiz öngörüleriyle dikkat çekti. Banka, Ağustos 2023'te açıkladığı 2023 sonunu dolar tahminine ilişkin 29 TL olacağını beyan ederek isabetli bir öngörüde bulunmuştu.

PARA POLİTİKASI, TCMB'DEKİ BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNDEN ETKİLEMEYECEK

Deutsche Bank Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) Araştırma Yönetici Direktörü Christian Wietoska, Merkez Bankası'ndaki Başkan değişikliğinin bankanın politikasını değiştirmemesini beklediklerini söyledi.

TCMB için 500 baz puanlık bir faiz artışı alanı daha olduğunu belirten Wietoska, ek sıkılaştırmanın henüz baz senaryolarında olmadığını kaydetti.

"500 BAZ PUAN DAHA ARTIŞ GELEBİLİR"

Wietoska, "Biz ortodoks yaklaşımın devam etmesini bekliyoruz. Merkez Bankası enflasyonla savaşmaya devam edecek. Eğer enflasyonda yukarı yönlü bir hareket olursa 250-500 baz puanlık artış gelebilir. Ama ek faiz artışı baz senaryomuz değil. Bu noktada Merkez Bankası makro ihtiyati önlemlerini güçlendirebilir, rezervler ve Kur Korumalı Mevduat'ta gelişmeler olabilir" dedi.4

Wietoska "Merkez Bankası'nın faiz artışlarını masada tutması yatırımcıların Merkez Bankası'na olan güvenini tazeleyecektir" değerlendirmesini yaptı.

YIL SONUNDA DOLAR 38 TL OLACAK

2024 sonu için dolar beklentilerini de açıklayan Deutsche Bank analisti, döviz kurunun yıl sonuna doğru 38 TL'ye ilerleyeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Ağustos 2023'te yaptığı değerlendirmede Deutsche Bank, HSBC'nin 32 TL'lik beklentisinin aksine dolar/TL'nin 2023 yılını 29 seviyesinde kapatacağını öngörüyordu. 31 Aralık'ta dolar/TL 29,37 seviyesinde kapanmıştı.

BloombergHT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.