Ekonomist Remzi Özdemir'den yıl sonu dolar ve altın tahmini

Ekonomist Remzi Özdemir'den yıl sonu dolar ve altın tahmini
Ekonomist Remzi Özdemir, İsrailin Filistine saldırması ve Merkez Bankasının enflasyon tahminini açıklamasının ardından yıls onu dolar ve altın kuru için yorum yaptı.

Ekonomist Remzi Özdemir kulis bilgilerine dayanarak dolar ve altında yıl sonu için rakam verdi.

Özdemir, yıl sonu dolar tahminini "Merkez Bankası’ndan aldığım bilgi" diyerek açıkladı. TELE1’den Bilge Yurtdagülen’in konuğu olan Özdemir'in konuşmasından satır başları:

'GOOGLE'IN DOLARI 24 GÖSTERMESİ HAKKINDA'

"Aslında bu tamamen tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran teknik bir hataydı. Google bunu uluslararası bir aracı kuruluştan alıyor. Yaklaşık 10 binlerce yayın bu veriyi ücretsiz kullanıyor. Aralarında TV’lerin de olduğu bazı kuruluşlar bu veriyi kullandı. Yaptığımız araştırmaya göre bu veri kuruluşunun hatasıydı ve sadece dolarda yaşanmadı. Gerçek olsaydı çok güzel olurdu tabii ki. Bu ekran alış ve satış ekranı değil. Akşamın saatinde dolar satabileceğiniz tek platform bankalardır. Dört bankaya baktığımızda böyle bir veri yoktu. 27-28 civarlarındaydı. Dolar satma imkanı yoktu. Müthiş bir heyecanı vardı ama komplo teorileri aramaya gerek yoktu.

'OLURSA İŞİMİZ ÇOK ZOR, DUA EDECEĞİZ'

Dolarda kontrollü bir yükseliş var ancak bu yükseliş enflasyonun altında. Bu doların gerçek değeri değil. ABD’deki ve ülkemizdeki enflasyonu karşılaştığımızda 1 doların 40 TL olması gerekiyor. Ancak bu teknik olarak mümkün değil. Buna ne Merkez Bankası ne de iktidar izin verir. Ellerinde son derece tedbir uygulamaları var. Bu nedenle kimse o aşamayı şu an beklemesin. Benim Merkez Bankası kaynaklarından aldığım bilgilere göre yıl sonuna kadar 30 lira ve birkaç kuruş altında kapatma olasılığı çok yüksek. Sert talepleri sert satışlarla karşılıyorlar. Her ne kadar ‘Satışımız yok’ dese adı değiştirildi ve fiyat istikrarı sağlama çabaları oldu. Bu fiyat istikrarı yılbaşına sürdürecekler aldığım bilgiye göre. Çok agresif ve olağanüstü gelişme olmazsa bunu başarabilirler. Ama bu coğrafya çok enteresan ve bizim de çok büyük sorunlarımız var. En ufak bir kırılmada dolar yükseliyor. Olursa işimiz çok zor, dua edeceğiz.

'2100 DOLARA KADAR YOLU VAR'

Altın en ucuz yatırım araçları diğerlerine göre. Güvenilir liman her zaman altın. Altın onsunun 2100 dolara kadar yolu var. Üstü gelirse altını uzun süre konuşuruz.

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.