Erdoğan: 10 ilde Anayasa gereğince OHAL ilan edildi

Erdoğan: 10 ilde Anayasa gereğince OHAL ilan edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 ilde Anayasa'nın 119. maddesi gereğince OHAL ilan edildiğini duyurdu. Erdoğan'ın, bölgedeki son duruma ilişkin açıklamaları..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki durumu yakından takip ediyor. 

Dün AFAD Başkanlığı'nda giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün çalışmalarına Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde devam ediyor.

Erdoğan, bölgedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunuyor:

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Elbistan merkezli depremin şiddeti 7,6 olarak ölçüldü. Uzmanlar bu iki depremi birbirinden bağımsız ve birbirini tetikleyen ve dünyada örneği olmayan istisnai yer hareketleri olarak tarif ediyor. Her iki depremde yer yüzünde 7 kilometre gibi yıkımın şiddetini artıran bir yakınlıkta yaşanmıştır. Kırılan fayların genişliği itibarıyla da bu depremler çok geniş bir alanda çok büyük yıkıma sebebiyet vermiştir. Dolayısıyla sadece cumhuriyet tarihinin değil coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Devletimiz tüm kurumları, kuruşları personeli ve imkanlarıyla depremin ilk anından itibaren seferberlik ruhuyla deprem bölgelerinde çalışmaya başlamıştır.

Depremin 10 ilimize yayılan yıkım etkisini göz önüne alarak ülkemizin dört bir yanındaki uzman personelimize ve araçlara hemen bölgeye hareket etme talimatı verdik. Hava şartlarının zorluklarına rağmen ekiplerimiz bölgeye ulaşmak ve çalışmaya katılmak için fedakarca mücadele etti. Çok sayıda artçı sarsıntının hasar gören binalarda ortaya çıkardığı tehlikeler de çalışmaları olumsuz etkiliyor. Şartların zorluğuna bakamadan devletimizin tüm imkanlarını kullanarak, vatandaşlarımızın da desteğiyle arama kurtarma çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Halihazırda 53 bin 317 arama kurtarma görevlimiz ile destek personelimiz enkaz bölgesinde çalışıyor, yurt içi ve dışından gelen ekiplerle bu sayı her geçen saniye artıyor.

Ayrıntılar geliyor…

TRT Haber
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.