İstanbul Seçiminde YENİ Anket: Aradaki Fark 5 PUAN Oldu

İstanbul Seçiminde YENİ Anket: Aradaki Fark 5 PUAN Oldu
31 Mart yerel seçimlere 1 hafta kala İstanbul'da adaylar arasındaki kıran kırana yarış devam ediyor. Kamuoyu araştırma şirketleri tarafından yapılan anketlerde, Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki çekişme gözler önüne seiliyor...

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle gözler İstanbul'a çevrildi. Seçimlere kısa bir üre kala İstanbul'da yarış kızışırken, Spectrum House'un son İstanbul anketini yayınladı ve aradaki farkın 5 puana yükseldiğini bildirdi.

grafik1.jpg

15-20 Mart 2024 arasında, İstanbul’un 26 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 2 bin 158 kişiyle yürütüldü. Tabakalı rastgele örneklem metodu ile kantitatif analiz ve CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Anketi) ve CAPI veri toplama tekniği kullanıldı.

KARARSIZLAR DAĞITILINCA FARK 5 PUANA YAKLAŞTI

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu’na oy vereceğini ifade edenlerin oranı yüzde 43,9,
Murat Kurum yüzde 39, DEM Parti yüzde 4,7, Yeniden Refah yüzde 3,7, Zafer Partisi yüzde 3,3, İyi Parti yüzde 2,6, Saadet Partisi yüzde 0,5 olarak ölçüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum