Merkez Bankasının faiz kararı sonrası uzman isimden dolar tahmini geldi!

Merkez Bankasının faiz kararı sonrası uzman isimden dolar tahmini geldi!
Alaattin Aktaş Merkez Bankasının faiz kararı sonrası, yıl sonu yeni dolar tahmininde bulundu. 2023 yıl sonu dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşer mi?

Merkez Bankasının politika faizi kararının açıklanmasının ardından Dolar 2023 de ne olacak? Ekonomist Alaattin Aktaş'ın yıl sonu dolar tahmini ne kadar?

Ünlü Ekonomist Alaattin Aktaş'tan dikkat çeken dolar tahmin geldi?

"Döviz kurları seçimden sonra adeta merdiven çıkar gibi artmaya başladı. 1 Haziran’dan 24 Ağustos’a kadar olan yaklaşık üç ay böyle geçti. Kur arttı, sonra bir süre yatay gitti; ardından bir artış daha, sonra yine yatay bir seyir" diyen Aktaş, bu şekilde 24 Ağustos'a dek gelindiğini ifade etti.

Aktaş, yazısında Merkez Bankası'nın 24 Ağustos tarihinde sürpriz bir şekilde politika faizini yüzde 25'e yükselttiğini hatırlatarak yıl sonuna dikkati çekti:

"Orta vadeli programda bu yılın ortalama dolar kuru 23,88 olarak tahmin ediliyor. Ekimi de bitti sayarsak ilk on ayın ortalaması 22,58 oldu.

Yıllık ortalamanın 23,88 düzeyinde oluşması, son iki aydaki ortalamanın 30,38 olması demek.

'İZİN VERİLMEZ'

Ancak buna izin verilmez, normal eğilim de zaten buna işaret etmiyor. Son iki aydaki ortalamanın, gidişata göre 28,90, en fazla 29 olabileceğini, böylece yıllık ortalamanın 23,63 dolayında kalacağını, yılın da 29,70 düzeyinde kapatılacağını tahmin edebiliriz."

Aktaş, yazısına şu notu da düştü: "Bir kez daha altını çizeyim; yurt içinde başta faiz konusunda olmak üzere çok farklı bir adım atılır, yurt dışında Orta Doğu’da işler daha da karmaşık hale gelir, bu düzeyin çok çok üstüne çıkılır. O kaydı hep düşmekte yarar var."

Dolar TL kuru şu sıralar 28.14 dolaylarında seyrediyor.

ekonomim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.