SGK Uzmanı İsa Karakaş tek tek anlattı: Asgari ücrette 4 senaryo

SGK Uzmanı İsa Karakaş tek tek anlattı: Asgari ücrette 4 senaryo
SGK başuzmanı İsa Karakaş, milyonlarca kişinin beklediği 2024 asgari ücret miktarını tahtaya yazarak tek tek anlattı. Uzman ismin tahmine göre en az 15 bin 735'e yükselecek.

SGK başuzmanı İsa Karakaş, yeni yılda asgari ücretin kaç TL olacağına dair dört senaryoyu, TGRT’e programında açıkladı. Karakaş'ın hesabına göre asgari ücret 15 bin 734 TL ile 18 bin 245 TL arasında olacak.

Tahta başına geçen Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret zammıyla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. Karakaş, "2024 yılı asgari ücret miktarının sosyal diyalog ve istişare yoluyla ekonomimizi büyütecek, çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız" dedi

TGRT’e programına konuk olan SGK Uzmanı İsa Karakaş yayın esnasında kalemi eline alarak asgari ücrette gelecek zammı hesapladı. İsa Karakaş'ın yaptığı hesap şöyle:

“Bugün itibariyle sadece enflasyon farkını baz alırsak herhangi bir refah payı olmasa bile asgari ücret 15 bin 250 TL.

Yılsonu OVP ve Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon farkı göz önünde bulundurduğumuz zaman yüzde 38'lik zamla 15 bin 735, yüzde 50 zamla 17 bin 104 TL, yüzde 55 ile 17 bin 675 TL, yüzde 60 zam yapılması halinde 18 bin 245 TL olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.