Ünlü ekonomistten sarsıcı tahmin: Merkez Bankasından bir faiz artırımı daha bekleniyor

Ünlü ekonomistten sarsıcı tahmin: Merkez Bankasından bir faiz artırımı daha bekleniyor
Ünlü ekonomist Liam Peach, son dönemde faiz artırımına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı ve bu artışın tekrarlanacağı tarih hakkında net bir tahminde bulundu...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Mart ayı enflasyon rakamlarının ardından seçim sonuçlarını değerlendiren Capital Economics'in ekonomisti Liam Peach faizde yükseliş trendinin devam edeceğini öngördü.

Türkiye'den bir faiz artırımı daha bekleniyor

Capital Economics'in kıdemli gelişmekte olan piyasalar ekonomisti Liam Peach, iktidardaki AKP'nin gerilemesinin yatırımcılar için iyi bir haber olduğunu söyledi.

Peach, politika yapıcıların kızgın seçmenleri yatıştırmak için dengesiz ekonomiyi düzeltmeye daha da hevesli olacaklarını ifade etti.

Peach, "Biz hâlâ bu ay bir faiz artırımı daha bekliyoruz. Enflasyonun düşürülmesine yardımcı olmak için daha fazla mali sıkılaştırma gerekecektir." dedi.

tr.investing.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.