3600 ek gösterge yeniden TBMM'de! Aynı meslek mensuplarının ek göstergeleri eşitlenecek mi?

3600 ek gösterge yeniden TBMM'de! Aynı meslek mensuplarının ek göstergeleri eşitlenecek mi?
Aynı meslek mensuplarına yönelik ek göstergelerin eşitlenmesi talebine ilişkin

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BASKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve lçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 25.07.2022 Av. Uğur BAYRAKTUTAN /Artvin Milletvekili 

3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası tahsil durumu gözetildiğinden birçok iş kolunda mağduriyetler oluşmuştur. Yeni düzenlemenin eşitlik ve adalet ilkeleri doğrultusunda eşit ve/veya benzer işleri yapan ülkemizin güzide meslek gruplarında çalışan kamu görevlilerini tümüyle kapsaması gerekmektedir. 

Mevcut durumda memurlar eğitim durumlarına göre belirli derece ve kademeden başladıklarından, üniversite mezunu olmayan memurlar daha düşük derecelerden göreve başladıkları için 1. dereceye kadar çıkamamaktadır. Bu bakımdan üniversite mezunu olmayan memurlar 3600 ek gösterge kapsamının dışında kalmaktadır. Örneğin, yıllardır 3600 ek gösterge bekleyen emniyet mensuplarımızdan üniversite mezunu olmayanlar 3600 ek gösterge hakkının dışında kalmaktadır. 

Bu durumda sadece yüksekokul mezunlarına 3600 ek gösterge verilmesi, lise ve ortaokul mezunlarına sadece 1200 TL seyyanen artış yapılacak olması büyük mağduriyet doğurmuştur. Bu durum ileride artan oranda bir eşitsizliğe neden olacaktır. Lise ve ortaokul mezunlarının farkı sabit kalacağından aradaki makas açılacak, ayı meslek mensubu emeklilerimiz arasında adaletsiz bir dağılım ortaya çıkacaktır. 

Aynı meslek mensuplarının aradaki emeklilik maaş farkının en asgari düzeye indirilebilmesi adına gerekli düzenlemeler yapılmalı, tahsil farkı gözetilmeden bu haktan tüm emeklilerimizin faydalanması sağlanmalıdır. 

Bu Bağlamda; 

1- Ek gösterge düzenlemesinin eşit ve/veya benzer işlerde görev yapan kamu görevlilerini tümüyle kapsaması, tüm memurlara fark gözetmeksizin 3600 ek gösterge verilmesi adına bir çalışmanız var mıdır? Detayları kamuoyuyla paylaşır mısınız? 

2- Aynı meslek mensupları arasındaki emeklilik maaş farkının en asgari düzeye indirilebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması, tahsil farkı gözetilmeden bu haktan tüm emeklilerimizin faydalanması adına bir takvim açıklar misiniz? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
60 Yorum