Ali Yalçın'dan 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadro çalışması hakkında açıklama

Ali Yalçın'dan 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadro çalışması hakkında açıklama
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TVNET canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve 3600 ek gösterge konusunda çalışmaların önümüzdeki yıl tamamlanacağını ifade eden Yalçın, “Tüm kamu görevlileri boyutuyla ek gösterge sistematiği çalışılmalı” dedi.

Kamuda 520 bin kişiyi aşkın sözleşmeli personel olduğunun altını çizen Yalçın, “Sözleşmeliler konusunda bir bütünlük var gibi görünse de içerisinde 39 ayrı mevzuat, özlük hakları konusunda ise 17 fark barındırıyor. Her kurumun kendine göre mevzuat yazdığı ve bütünlüğün bozulduğu bir mevzuat biçimi oluştu. İnsanların iş huzurunun ve çalışma barışının temini için sözleşmeli personel sistemini gözden geçirmek ve kadro bekleyenleri görmek gerekir. Toplu sözleşme kararımız gereği 2022 yılı içerisinde bu konuyu komisyonda görüşecek, çalışacak ve karara bağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yalçın, geride kalan toplu sözleşmelerin tamamında 3600 ek gösterge konusunu gündeme getirdiklerini, ancak bunun önceden dört meslek grubu üzerinden ifade edildiğini söyleyerek, “Son toplu sözleşmede aldığımız karar gereği 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin 2022 yılı içerisinde ilgili komisyonlarca çalışılarak bir sonuca ulaşması adına süreç başlayacak. Bizim buradaki talebimiz tüm kamu görevlileri boyutuyla ek gösterge sistematiği çalışılmasıdır” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum