Ali Yalçın: En önemli gündemimiz, MEMURA ek zam

Ali Yalçın: En önemli gündemimiz, MEMURA ek zam
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bloomberg HT kanalına konuk oldu. Yalçın, kamu görevlilerinin enflasyon karşısında korunması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen heyetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Bloomberg HT canlı yayınında görüşmeye ilişkin detayları aktaran Genel Başkan Yalçın, Ocak ayında yansıyacak olan enflasyon farkı ve altı aylık toplu sözleşme zammının haricinde ekonomiden kaynaklı gerekli olan ilave iyileştirme talebinin konuşulduğunu söyledi.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Zam talebinin yanı sıra önemli konuların da masada istişare edildiğini ifade eden Yalçın “Sözleşmelilikle ilgili düzenleme meclise gelmeden bu konudaki beklentilerimiz ifade ettik. Ayrıca 3600 ile ilgili revize edilmesi gereken bazı hususları değerlendirmiş olduk. Ama şu an en önemli gündemimiz ek zam konusu. Çünkü asgari ücret düzenlemesi ve orada oluşan çıta piyasa şartları ve ekonomik dalgalanmanın alım gücünü düşürdüğünün dikkate alındığını gösteriyor. Aynı durum memur ve emekliler açısından da geçerli” ifadelerini kullandı.

En düşük devlet memuru maaşına dikkat çeken Yalçın, “Şu an en düşük devlet memuru maaşı 8 bin 39 lira. Biz bunu toplu sözleşme marifetiyle önemli bir noktaya taşımıştık ama ekonomideki dalgalanmalardan dolayı gelinen enflasyon oranı bu rakamı anlamsız kıldı. Bu yüzdendir ki asgari ücret 8500 liraya getirildi. Bunun ortaya koyduğu tablo çok net şekilde görülüyor. Burada yapılması gereken asgari ücrette piyasa şartlarının dikkate alınması gibi memurların durumunun iyileştirilmesi ve emeklilerin alım gücünün yükseltilmesi için aynı tavrın devam ettirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.