Ali Yalçın: Statü karmaşası ortadan kalktı, kamuda bayram havası var

Ali Yalçın: Statü karmaşası ortadan kalktı, kamuda bayram havası var
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesine ilişkin detayları Haber Global ekranlarında anlattı. Yalçın bu düzenlemeyi "Statü karmaşası ortadan kalkmış oldu. Bizim için tarihi bir adım" olarak değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Haber Global ekranlarında sözleşmeliye kadro düzenlemesine ilişkin detayları aktardı.

"STATÜ KARMAŞASI ORTADAN KALKTI"

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 
424 bin sözleşmeli personelin doğrudan kadroya geçeceğini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kadro için önemli adımı atan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'e teşekkür etti.

Yalçın, sözleşmeli personelin kadroya geçişiyle özellikle belediyelerde iş güvencesine ilişkin tartışmaların önemli oranda azalacağını, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girilebileceğini, aile bütünlüğü bozan kaygıların sona ereceğini, uzun süredir gündemi meşgul eden 4/C'den 4/B'ye geçen personelin mağduriyetinin son bulacağını ve çalışma barışının sağlanacağını aktardı.

Yalçın, "Memur-Sen olarak, kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecek. Kadro müjdesinin süresizlerde oluşturduğu sevincin süreli sözleşmelilerde de yankı bulması için TBMM Komisyon ve Genel Kurul aşamasında gayretimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

Kamuda bir bayram havası var. Aynı kurum içinde süreli ve süresiz sözleşmeli gibi olmaması gereken farklılıkların önüne geçildi. Bu açıdan son derece sevinçliyiz. Memur-Sen olarak verdiğimiz emeğin ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in kararlılığı sayesinde oldu. Bizim için tarihi bir adım. Yerel yönetim çalışanlarımızda da tartışmalara yol açan işten çıkarmaların da önüne geçildi. Statü karmaşası ortadan kalkmış oldu.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.