Asgari ücrete ikinci zam için yasal düzenleme hazırlanıyor!

Asgari ücrete ikinci zam için yasal düzenleme hazırlanıyor!
İktidar, asgari ücrete ikinci zam konusunda kolları sıvadı. Söz konusu durum ile ilgili yasal bir düzenleme çalışmalarına başlandı.

Asgari ücrete ikinci zam konusu giderek netleşmeye başlıyor. İktidar kurmayları konu ile ilgili yeni bir yasal düzenleme için üzerinde mesai harcarken, yakın zamanda tamamlanması beklenen yasal düzenlemenin detaylarına Milli Gazete ulaştı. Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre, diğer bir yılın asgari ücretinin ana rakamının belirlendiği Tespit Komisyonu’nun aldığı zam kararına ek olarak yıl içinde ikinci bir zam yapılmasının önü açılacak. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar bu ikinci zammın uygulanmasında etkili olacakken, zam kararı Cumhurbaşkanı’nın inisiyatifine bırakılacak.

İKİNCİ ZAMMA ÜST SINIR GETİRİLECEK
Üzerinde çalışılan yasal düzenlemede ikinci zammın üst sınırı ile ilgili detaylar yer alıyor. Buna göre, ikinci zammın üst sınırı, Tespit Komisyonu’nda yapılan ilk zammın yarısı oranında yapılabilecek. Yani ilk zam yüzde 50 oranında yapıldı ise ikinci zam oranı yüzde 25’in üzerine çıkamayacak. İktidar kurmayları ikinci zamma bir üst sınır belirleyerek işverenleri ‘keyfilik’ endişesine düşmesinin önüne geçmek istiyor

İŞVERENLERE YÖNELİK DÜZENLEMELER DE HAZIRLANIYOR
İktidar kurmayları konu ile ilgili sadece yasal düzenleme üzerine değil, işverenleri ikna etmek üzere de hazırlık yapıyor. İşverene verilen desteklerin artırılmasını ve yeni kalemlerde de destek verilmesini planlayan iktidarın yakın zamanda işveren temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.