Cumhur ittifakı ortağı Destici'den asgari ücrete ek zam açıklaması

Cumhur ittifakı ortağı Destici'den asgari ücrete ek zam açıklaması
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, OSTİM Yıldız Sanayi esnafıyla iftarda bir araya geldi. Destici; "Türkiye şu anda yüksek enflasyonla karşı karşıya. Asgari Ücret Tespit Komisyonu haziran ayında tekrar bir araya gelmeli ve enflasyon farkı, asgari ücretle çalışan işçilerimize yansıtılmalı" dedi.

Sanayi sitesindeki bir dükkanda işçilerle orucunu açan Destici, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Destici, sanayi esnafının daveti üzerine geldiğini belirterek, davetlerinden dolayı esnafa teşekkür etti.

Bir yandan iftar yaparken diğer yandan da sanayi esnafının sorunlarını dinlediğini söyleyen Destici, "Piyasadaki pahalılığı onlar da fark ediyor. Onların işlerine de yansımış durumda. Satışlar azalmış, fiyatlar çok yükselmiş. Ama buna rağmen elhamdülillah diyor. Esnafımız, bu zor günleri devlet ve millet dayanışmasıyla aşabileceğimize yürekten inanıyor." dedi.

- "Asgari Ücret Tespit Komisyonu haziranda toplanmalı"

Destici, asgari ücretin 6 ayda bir belirlenmesine ilişkin önerisini hatırlatarak, "Türkiye şu anda yüksek enflasyonla karşı karşıya, yüksek enflasyonla yaşıyoruz. Bundan dolayı Asgari Ücret Tespit Komisyonu haziran ayında tekrar bir araya gelmeli ve yeni bir değerlendirme yapılarak, şayet verilen zammın üzerinde bir enflasyon varsa bu enflasyon farkı, memurlar ve emekliler de olduğu gibi asgari ücretle çalışan işçilerimize de yansıtılmalı. Bunu da işçi kardeşlerimiz bekliyorlar." diye konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum