Eğitim - Sen'den okul müdürü atamalarına tepki!

Eğitim - Sen'den okul müdürü atamalarına tepki!
Eğitim - Sen Hakkari Şubesi, okul müdürü atamalarına tepki gösterdi. Şube Başkanı Murat Balıkesir yönetici atamalarında neyin kıstas alındığını sordu

KESK’e bağlı Hakkari Eğitim Sen Şubesi okul müdürü atamaları ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Eğitim Sen Hakkari Şube Başkanı Murat Balıkesir, sendikası müdürlerin görevden alındığını söyledi.

Sendika binası önünde yapılan açıklamayı Eğitim Sen Hakkari Şubesi Başkanı Murat Balıkesir yaptı.

Balıkesir, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12.09.2023 tarih itibari ile Hakkari Spor Lisesi, İbni Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Çimenli Borsa İstanbul İlk- Ortaokulunda görev yapan ve yıllardır bu okullara emek veren, okul müdürlerinin okul müdürlüğü görevlendirilmelerini hiç bir gerekçe gösterilmeden sonlandırdığını söyledi.

Aynı tarihte İl Milli Eğitim Müdürlüğü adı geçen bu okullar ve bunun dışında dört okula daha tamamı Eğitim Bir Sen yönetici ve üyelerinden oluşan yeni okul müdürü görevlendirmeleri yapıldığını belirten Balıkesir, açıklamanın devamda şu ifadeleri kullandı.

‘’ Gerçekten sormak istiyoruz görevden alınan okul müdürlerinin yapamadığı ne vardı da bu kararı aldınız. Yeni görevlendirdiğiniz idarecileri hangi kriterlere göre görevlendirdiniz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Kurumlarına Yöneticilik Atama Takvimi devam ederken haksız bir şekilde, liyakatten uzak, kadrolaşmayı esas alan, eğitimin ve öğrencilerimizin geleceğini dikkate almayan bu kararın derhal gözden geçirilerek geri çekilmesini istiyoruz. Daha önce defalarca ifade ettik. Hakkari Fen Lisesi ve Hakkari Bilim Sanat Merkezi başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarımızda eğitimin niteliği ve çocuklarımızın geleceği için yönetici atamalarında öğrencilerin önceliklerinin, velilerin beklentilerinin, okullarda çalışan eğitim emekçilerinin sürece dahil edildiği, şeffaf, liyakate dayalı, katılımcı süreçlerin işletilmesi gerektiğini belirtmiştik. Atılan bu adım ilimizde yeni göreve başlayan Milli Eğitim Müdürümüzün “ Biz bu şehrin eğitimi için geldik ve kim çalışıyorsa biz ondan yanayız.” söylemine denk düşmemiştir. Ayrıca karar ve onay merci olan sayın valimizin de eğitim gibi son derece önemli bir konuda bu tür uygulamalar hakkında görüş ve bakış açısı merak konusudur. Eğitimde öğretmen açığı, yardımcı hizmetli personel ihtiyacı, taşımalı okulların yemek ve servis sorunları, pansiyonların sorunları, MESEM, öğrenci ve velilerin giyim, kırtasiye, servis ücretleri sorunu, eğitim emekçilerinin barınma, geçinememe sorunları gibi birçok sorunla ilgilenilmesi gerekirken birilerinin bulundukları makam ve mevkileri kullanarak kadrolaşma derdinde olmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Eğitim Sen olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almaları, eğitim emekçilerinin insanca yaşayabileceği yaşam koşulları için mücadelemizi sürdüreceğiz. ‘’ diye konuştu.

Basın açıklamasına sendika üyeleri destek verdi.

hakkariobjektifhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.