Kamu Çerçeve Protokolü bir an önce imzalansın! İşte işçilerin talepleri

Kamu Çerçeve Protokolü bir an önce imzalansın! İşte işçilerin talepleri
Kamu Çerçeve Protokolü görüşmeleri devam ederken işçiler taleplerinin kabul edilerek bir an önce imzalanmasını istiyor.

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinin uzaması işçilerin tepkisini çekti. 

Son olarak 2021 yılında düzenlenen görüşmede alınacak kararı 700 bini aşkın işçi merakla beklerken taleplerini de yetkililere iletmeye devam ediyorlar. 

İşçilerin;

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

1- Taban yevmiye 600 ₺ olmalı 
2- Haftalık çalışma 40 saat
3- Maaşların genel bütçeden ödenmesi
4- Eğitim ve kıdem farkı
5- Vergi düzenlemesi
6- Tayin - Becayiş hakkı
7- Hizmet zammı % 25
8- Risk ve iş primi
9- Meslek kodu düzenlemesi gibi talepleri var. 

Sosyal medyada etkinlik düzenleyen işçiler Kamu Çerçeve Protokolü'nün bir an önce açıklanması için sendika başkanlarına seslenerek her gün kendilerini hatırlatırken hükümetin zam teklifi büyük tepki çekti. 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplu iş sözleşmelerine ilişkin görüşmede hükümetin kamu işçisi için 11 bin 500 taban aylık ve ilk 6 ay için yüzde 30'luk zam teklif ettiğini duyurdu. Teklifin, yüzde 45 olan taleplerini karşılamadığını dile getiren Atalay, "İşçinin razı olmadığı rakamı imzalamayız" ifadelerini kullandı.

Ancak yüzde 30'luk zam teklifi uzun zamandır geçim sıkıntısı yaşayan işçinin beklentisini karşılamadı. Twitter'da yetkililere seslenen kamu işçileri yüzde 30'luk zammı yeterli bulmadığını ve kesinlikle kabul etmediğini açıkladı. İşçiler Kamu Çerçeve Protokolü'nün bir an önce tavizsiz bir şekilde imzalanmasını beklerken sendika başkanları Mahmut Arslan ve Ergün Atalay'a sesleniyor.

iscihaber.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.