Komisyonda, memura yüzde 100 zam önergesi verildi

Komisyonda, memura yüzde 100 zam önergesi verildi
Dün Meclis komisyonunda memura yüzde 30 zam teklifi görüşüldü. Muhalefetin maaşlara yüzde 100 zam yapılması önündeki önerisi Ak Parti ve MHP tarafından reddedildi

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda memura ek zam teklifi görüşülerek kabul edildi.

- En düşük emekli aylığıyla ilgili teklif reddedildi
Görüşmelerde en düşük emekli aylığı ile memur aylıklarına yeni artış yapılması önündeki teklif reddedildi. Muhalefet partisi milletvekilleri ilk olarak en düşük memur aylığı olan 3 bin 500 liranın asgari ücret tutarı olan 8 bin 500 liraya çıkarılmasını talep etti.

Muhalefetin verdiği önerge şu şekildedir:

Madde – 31.05. 2006 tarihli ve 5510 sayılı Kanunun ek 19 uncu maddesinin birinci fıkrasındaki “3.500 Türk lirasından” ibaresi ”net asgari ücretten” şeklinde değiştirilmiştir.

Bu önerge, Ak Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmemiştir.

- Memur aylıklarındaki artışa dair teklif reddedildi
Komisyonda, muhalefet vekilleri bu kez memur aylıklarındaki artışın yüzde 100 olması için kanun teklifi vermiştir.

Verilen önerge şu şekildedir:

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

“MADDE 7 - 2 7/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 43 - 4688 sayılı Kanuna göre düzenlenen Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dö nem Toplu Sözleşmenin İkinci Kısım Birinci Bölümünün 5 inci, 6 ncı, 7 nc i ve 8 inci maddeleri uyarınca 1/1/2023 -30/6/20 23 dönemine ilişkin katsayılar, sözleşme ücreti artış oranları, ücret tavanları ve ortalama ücret toplamı üst sınırına uygulanacak artış oranı %100 olarak uygulanır. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu madde kapsamında katsayıları, sözleşme ücreti artış oranlarını, ücret tavanlarını ve ortalama ücret toplamı üst sınırını söz konusu artış oranına uygun olarak belirler ve duyurur.”

Ak Parti ve MHP'li milletvekilleri, kamu personelinin aylıklarında yüzde 30 yerine yüzde 100 oranında artış yapılmasını öngören bu önergeyi de kabul etmemiştir.

Kanun teklifi, TBMM'ye sunulan ilk halinde yer alan yüzde 30 artışla komisyondan geçmiştir.
Gazete Memur
 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.