Mahkemeden, OGM sözlü ve uygulamalı sınava iptal kararı

Mahkemeden, OGM sözlü ve uygulamalı sınava iptal kararı
Ankara İdare Mahkemesi, Orman Genel Müdürlüğündeki 1150 orman mühendisi alımı sözlü ve uygulamalı sınava dair iptal kararı verdi.

"Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda 1150 sözleşmeli orman mühendisi alımı için yapılan sözlü uygulamalı sınavın hukuka aykırı olması nedeni ile yüzlerce orman mühendisi tarafından davalar açılmıştı. 

Tarafımızca ikame edilen davalarda idare mahkemesi davalı idare tarafından yapılan sınavın hukuka aykırı olduğu iddiamızı kabul ederek idare tarafından yapılan sınavların iptaline karar vermiş bulunmaktadır. 

Bu kararlardan da görüldüğü üzere İdarelerce KPSS sınavı sonrasında yapılan mülakat sınavlarının adaletli yapılmadığı ve hak kayıplarına neden olduğu açıkça tespit edilmiştir.

Bu sebeple Kamuya yapılacak alımlarda merkezi yerleştirme sınavları dışında personel alımı yapılmamasının en doğru ve adaletli yöntem olduğu da bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Her ne kadar verilen bu kararlar ile dava açan müvekkillerimiz  yeniden mülakat sınavına tabi tutulacak  iseler de tesis edilen bu kararlar ışığında artık bu sınav sisteminin biran önce değiştirilmesinin gerekliliği tartışmasızdır."

İŞTE MAHKEME KARARI

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.