Mahmut Arslan'a tepkiler çığ gibi büyüyor!

Mahmut Arslan'a tepkiler çığ gibi büyüyor!
696 Sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilerin asıl iş kolu yerine yardımcı iş kolunda toplu sözleşmeye dahil edilmesi gerektiğini savunan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan işçileri fena kızdırdı. Arslan'a tepkiler günden güne çığ gibi büyüyor.

Hak-İş Konfedarasyonu Başkanı Sn. Mahmut Arslanın kamuda 696 sayılı KHK 4/D kadrosuna geçen işçilerin 1 Kasım 2020den sonra yapılacak çerçeve sözleşme sonrası asıl işkollarına geçişinin Anayasaya aykırı olduğunu beyan etmesi üzerine on binlerce işçi Arslana tepki gösterdi.

GÜNLERDİR TEPKİLER DİNMEDİ

Sosyal medya platformlarında bir araya gelen işçilerin Hak-İş Başkanı Mahmut Arslana tepkisi dinmek bilmiyor.

İşçiler adına açıklama yapan sosyal medya temsilcisi Samsun Gazi Hastanesinde görevli Bahri Kılınç, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslanın gerek basın yoluyla, gerek sosyal medyada gerekse televizyon kanallarında bu kararlığını vurgulaması ve gerek Meclis bürokrasisi noktasında çalışanların mevcut genel iş kollarında kalması için tam saha lobi faaliyetleri yürüttüklerini ve biran önce Meclisten bu kanunun çıkması için gösterdikleri çabayı esefle izliyoruz.

HAKKIMIZI GASP ETTİRMEYECEĞİZ

696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen 4/Dli çalışanlar olarak devletimizin bizimle yaptığı çerçeve sözleşme sonrası 1 kasım 2020den itibaren asıl iş kollarımıza geçmek en doğal hakkımızdır. Bu hakkımızı gasp etmek isteyen kim olursa olsun buna müsaade etmeyeceğiz. Hakkımıza sahip çıkmak için son ana kadar kararlılığımızı göstereceğimizi ve çeşitli etkinliklerle sesimizi duyarmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. 

HEVESLERİ GURSAKLARINDA KALACAK

Bizler 1 Kasım itibariyle bu karanlıktan aydınlığa çıkacağımıza kesin olarak inanıyoruz. Süreci baltalamak isteyenlerin, bize üvey evlat gözüyle bakanların hevesleri gursaklarında kalacaktır. Devletimize olan güvenimiz tamdır. Bir kaç sendikacının hayallerine umutlarımızı yem ettirmeyeceğiz. Makam ve koltuk sevdası uğruna, çalışanın, emekçinin ve alın teri döken işçilerin yanında olmak yerine, karşısına geçmenin ne acı bir durum olduğunu bugün görmek ismeseler de yarın muhakkak fark edeceklerdir. Bu nedenle sonuna kadar haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Yılmadan, bıkmadan, tüm fırtınalara ve kasırgaslara rağmen umudumuzu hep diri tutacağız. Sosyal platformda sonuna kadar haklılığımızın savunucusu olmaya devam edeceğiz.

BU AKŞAM DAHA BÜYÜK BİR ETKİNLİK DÜZENLEYECEĞİZ

Kılınç konuşmasının devamında, bu akşam 696 sayılı KHK ile kadroya alınan 4 Dli çalışanlar olarak Twiterda hukuksal verilmiş hakkımızın gasp edilmemesi için etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik planlamamızı bu kez tüm sosyal medyada olabildiğinde tüm platformlarda duyurusunu önceden yaptık, bu akşam Twitterda gündemin ilk sıralarında yer alacağımıza inanıyorum.

#ASILİŞKOLUHAKKIMIZ Hashtagi ile Twitterda gündemin üst sıralarında yer almak ve sesimizi duyurmak istiyoruz. 

Bu nedenle işçi, emekçi, memur, amir, beyaz yaka, mavi yaka kim olursa olsun tüm Türkiyeden, tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır sözü gereğince susmayacağız. Bu vesileyle de tüm milletimizden yoğun katılımla desteklerini bekliyoruz, dedi.

Kılınç son olarakl, Hak-İş Konfedarasyonunun iş kollarımıza karşı gerek Meclis, gerek bürokrasi ve gerek basında uyguladığı lobi faaliyetlerine karşı 696 4/D çalışanları olarak bu ekmek kavgasından başarıyla çıkmak için elimizden geleni yapacağımızın tüm kamuoyu tarafından bilinmesini arz ederiz, açıklamalarında bulundu.

4 DLİ İŞÇİLERİN SOSYAL MEDYA TEMSİLCİSİ BAHRİ KILINÇ
ajanskamu
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.