Memur Sen'den sözleşmeli personel ve 3600 ek gösterge açıklaması

Memur Sen'den sözleşmeli personel ve 3600 ek gösterge açıklaması
Niğde, Adana, Hatay, Kilis Gaziantep ve Osmaniye’de üyelerle bir araya gelen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadroya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ek göstergenin bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi için çalışıyoruz

6. Dönem Toplu Sözleşme ile karara bağlanan 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ikinci komisyon toplantısının gerçekleştirildiğini hatırlatan Yalçın, “Bakanlık ile yaptığımız görüşmede ek göstergelere yönelik düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsaması ve tazminat yansıtma oranlarına ilişkin adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini aktardık. Bizim temel yaklaşımımız, ek göstergenin genel idare hizmetleri, ek göstergesiz memurlar, avukatlar, teknik hizmetler sınıfı dâhil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi ve emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi

Yıllardır çözüm bekleyen sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunu 6. Dönem Toplu Sözleşme ile karara bağladıklarını, 3600 ek gösterge için Bakanlık ile bir çalışma başlattıklarını kaydeden Yalçın, “Bu bağlamda artık sözleşmeli personel sorununun da çözüme kavuşması gerek. Sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statüsünün yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Tüm sorunların bir anda çözülemeyeceğini biliyoruz ama bir an önce çözülsün diye mücadelemizi hız kesmeden kararlılıkla sürdürüyoruz. Her mücadele başarılı olmayabilir ama unutulmamalı ki başarılan her şey, çözüme kavuşan her sorun bir mücadelenin sonucudur. Çaba harcamaktan, ter akıtmaktan, mücadele vermekten asla vazgeçmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum