Memur toplu sözleşmesinde ilk toplantı saati belli oldu

Memur toplu sözleşmesinde ilk toplantı saati belli oldu
Memurların Toplu Sözleşme Görüşmelerinde hükümet ve sendikalar arasındaki ilk toplantının saati belli oldu.

Memur ve memur emeklisinin zam görüşmeleri başlıyor. Milyonların gözü kulağı kritik toplantıya çevrilirken, 2 yıllık zammın belirleneceği görüşmelerde hükümet ve sendika temsilcilerinin vereceği mesajlar ve iki tarafın teklifleri merak ediliyor.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

TOPLANTI SAATİ BELLİ OLDU!
Memurların toplu sözleşme süreci ile ilgili hükümet ve sendikalar arasındaki ilk toplantı yarın saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Toplu sözleşme ile memur ve emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları belirlenecek. Toplantıya kamu işveren tarafı ve memur sendikalarının yetkilileri katılacak. 11 hizmet kolunda Memur Sen'e bağlı sendikalar yetkili, Memur-Sen de toplantıda yetkili konfederasyon olarak yer alacak. Kamu-Sen ve KESK masada olacak. Görüşmeler ağustos ayı süresince devam edecek.

MASADA NELER OLACAK?
İlk toplantı niyetlerin dile getirildiği bir açılış toplantısı olacak. Oturumlar, müzakereler daha sonraki günlerde belli olacak. Her iki taraf ilk toplantıda takvim ile ilgili yeni karar verebilir. Toplu sözleşme görüşmeleriyle memurların iki yıllık maaş zammının yanı sıra özlük hakları, çalışma koşulları ve sendikal haklarına ilişkin hükümler de belirlenecek.

Hükümetin 6 aylık dört dönem için belirlenecek oransal zamların yanı sıra enflasyon farkı uygulamasının sürdüğü bir teklifle masaya gelmesi bekleniyor.

TGRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum