“Memura Seyyanen İyileştirme Bekliyoruz”

“Memura Seyyanen İyileştirme Bekliyoruz”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Memur-Sen heyeti arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında Haber Global, Bloomberg ve TGRT Haber kanallarına konuk oldu. Canlı yayınlarda görüşmenin detaylarını anlatan Yalçın, vergi muafiyetinin olumlu bulduklarını söylerken yeterli bulmadıklarını ifade etti.

İlk olarak Haber Global’de Ana Haber Bülteni’ne konuk olan Yalçın, vergi muafiyetinin memnuniyet ürettiğini ancak en düşük maaş alan memur ile yüksek maaş alan memurlar kıyaslandığında gelir adaletini sağlamak için yetersiz olduğunu söyledi. Vergi muafiyetinin memura ek zam olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Son vergi düzenlemesi dolayısıyla muafiyetten kaynaklı memurlar olarak memnuniyetimizi ifade ettik. Bu düzenleme önemliydi. Şu açıdan önemli... Uzun süredir hem işçi sendikaları hem memur sendikaları olarak biz vergi muafiyeti konusunu gündeme getiriyoruz ve verginin sabitlenmesi konusunda söylem üretiyoruz. Asgari ücret tutarı kadar rakam üzerinden bir muafiyet bu açıdan önemli bir adım. Bir defa bunun altını çizmek lazım. Fakat burada gelir dağılımında adaleti sağlama noktasında yeterli bir adım mı? Hayır, o konuda bizim temel yaklaşımlarımızı aktarma fırsatımız oldu. Çünkü Gelir Vergisi muafiyetinin herkese hitap eden bir kısmı var ama herkese eşit şekilde yansıyan bir kısmı yok” diye konuştu. 

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Bloomberg canlı yayında ise vergi muafiyetinin herkese eşit şekilde yansımayacağını bu yüzden de mutlaka ek zam düzenlemesinin yapılması gerektiğini belirterek “Herkese eşit yansıyacak bir algı oluşuyor bundan dolayı da bilgi paylaşmamız gerekiyordu bu bilgiyi paylaştık. Bu açıdan önemli bir görüşmeydi. Bunun kişi başı maliyeti bütçeye yükü maliyeti boyutuyla ortalama şu kadar bir rakam gerekiyordu bilgisi teyide muhtaçtı. Biz de mutfağımız yaptığı bu hazırlığı sunmuş olduk” ifadelerini kullandı.Son olarak TGRT Haber kanalına konuk olan Yalçın, Bakan Vedat Bilgin’in enflasyon rakamlarına göre hareket edilmesi gerektiği düşüncesini aktararak çalışmaların bu rakamlara göre yapılacağını söyledi Yalçın “Sayın cumhurbaşkanımıza bu konuda kamuoyunda ifade edilenlerle gerçekler arasındaki farkı anlatmış olduk. Sayın Bilgin ile bir araya gelmemiz görüşmemiz gerektiği konusunda bir cümlesi oldu. Bizler de yakın zamanda kendi mutfağımızda yapılan hazırlıklar çerçevesinde çalışma bakanlığı ile görüşmelere başlayacağız. Hükümet ile rakamlar boyutuyla görüşme aşamasına gelmedik. Sadece ek zam konusunda prensip olarak anlaştık” şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum