Memurlara ek zam yapılmalı ve enflasyon farkı her ay verilmeli

Memurlara ek zam yapılmalı ve enflasyon farkı her ay verilmeli
Kontrolden çıkan enflasyon sonucu her gün gelen yeni zamlar vatandaşların alım gücünün düşmesine neden olurken, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Sekreteri Mehmet Alper Öğretici’den iktidara zam çağrısı geldi. Öğretici, 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme ile memurlara verilen zamların enflasyonun karşısında yetersiz kaldığına dikkat çekerken, “Memurlara gerçek enflasyon oranında ek zam yapılmalı ve enflasyon farkı her ay verilmeli” ifadelerini kullandı.

Her gün gelen zamlar karşısında vatandaşların alım gücü her geçen gün düşüyor. Zamların diğer bir etkisi ise enflasyon rakamlarına olurken, gerçekleşen zamlar neticesinde enflasyon da yukarıya tırmanışına devam ediyor. Yaşanan bu artışlara bağlı olarak Ağustos ayında imzalanan 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme ile kazanılan zamlar enflasyon karşısında erirken, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Sekreteri Mehmet Alper Öğretici’den iktidara memur maaşlarına zam çağrısı geldi.  Ağustos ayında gerçekleştirilen 6’ncı Dönem Toplu Sözleşmesi sonucunda kamu çalışanlarına 2022 yılı için yüzde 5 + yüzde 7 maaş artışı öngörülmüştü. Enflasyon verilerinin beklenenden daha yüksek olması ile kamu çalışanları 2022 yılının başında maaşlarında ciddi erime yaşarken, BASK Genel Sekreteri Mehmet Alper Öğretici yaşanan enflasyon farkı ile memurların yüzde 8,95 oranında alacaklı hale geldiğine dikkat çekerek, “2022 yılının ilk 6 ayı için toplamda yüzde 7,5’lik zam teklifi enflasyon karşısında eriyip gitti” dedi.

VERİLEN ENFLASYON FARKLARI SADECE KAYBI GECİKMELİ KARŞILIYOR
2022 yılının son ilk 3 ayından sonra sözleşme için geçerli olan sonraki 3 ayın enflasyon farkını kamu görevlilerinin cebinden karşılayacağını ifade eden Öğretici, “kamu çalışanlarının mali kayıplarının karşılanması için ek zammın kaçınılmaz olarak karşımıza çıkıyor. Altı aylık dönemler ile alınan enflasyon farkları zam değil kaybın gecikmeli karşılanmasıdır. Ancak bu kayıplar geçmişe dönük karşılanmamaktadır” ifadelerini kullandı.

DÜZENLEME YAPILMAZSA TEMMUZ’DA MEMUR YİNE ENFLASYONA EZİLİR
Kamu görevlilerinin kayıplarına karşı iktidarın ek zam ve enflasyon farkı ödemelerini gerçekleştirmesi gerektiğini ifade eden Öğretici, “Eğer ek zam yapılmaz ve Temmuz ayında enflasyon farkı ile yüzde 7 artış verilirse verilecek yüzde 7’lik artış yine ilk aylardan enflasyon altında kalacaktır. Bunun önüne geçmek için kamu görevlilerine gerçek enflasyon üzerinden zam yapılmalı ve enflasyon farkları 6 ayda 1 değil aylık olarak ödenmelidir” çağrısında bulundu.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum