MHP den Adalet ve Cezaevi Personeline 3600 Ek Gösterge, Sözleşmelilere Kadro, Fazla Mesai Ücreti, Emniyet ve Adalet Hizmetleri SınıfıTalebi...

MHP den Adalet ve Cezaevi Personeline 3600 Ek Gösterge, Sözleşmelilere Kadro, Fazla Mesai Ücreti, Emniyet ve Adalet Hizmetleri SınıfıTalebi...
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM de yaptığı konuşmasında Adalet ve Cezaevi Personeline 3600 Ek Gösterge, Sözleşmelilere Kadro, İnfaz Koruma Memurlarına Emniyet Sınıfı ve Fazla Mesai Ücreti talebinde bulundu...

MHP GRUBU ADINA HALİL ÖZTÜRK (Kırıkkale) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay Başkanlığının 2022 yılı bütçeleri hakkında Milliyetçi Hareket Partisinin görüşlerini arz etmek üzere huzurunuzda bulunmaktayım. Ekranları başında bizleri izleyen aziz milletimizi ve yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Saygıdeğer milletvekilleri, adliyemizdeki tüm fedakâr çalışanlarımızın 2022 yılı bütçesinden beklentileri bulunmaktadır. Öncelikli olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda adalet hizmetleri sınıfının oluşturulması oldukça büyük önem arz etmektedir. 

Diğer taraftan, adalet hizmetlerinin yürütülmesinde önemli sorumluluk alan ve özveriyle mesai yapan zabıt kâtibi, mübaşir, emanet memurları, denetimli serbestlik çalışanları, veznedar, icra memurları; icra, yazı işleri ve denetimli serbestlik müdürleri; bilgi işlem memurları; teknik personel ve cezaevindeki hemşire ve sağlık memurlarının da özlük, ekonomik ve mali hakları iyileştirilmelidir. 

İnfaz Koruma Memurlarına Emniyet Sınıfı

Yine, öncelikle infaz koruma memurlarımızı Plan ve Bütçe Komisyonunda dile getirdiğim -aynı ortamda aynı işi yapan- güvenlik güçlerimizin sahip olduğu özlük haklarına kavuşturabilmeliyiz. Yine, ceza infaz kurumu memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınması talepleri vardır. Bu konuda kanun teklifimiz vardı, bu talep de karşılanmalıdır.

Sözleşmelilere Kadro

Bunun yanı sıra, sözleşmeli infaz koruma memurlarına ve Bakanlık bünyesindeki diğer sözleşmelilere 2022 yılında kadro verilmesi de büyük bir beklentiyi karşılayacaktır. 

Adalet Çalışanları 3600 Ek Gösterge

Bununla birlikte, adalet hizmetleri tazminat oranlarının ve ek göstergelerin yükseltilmesi de yerinde olacaktır. Bu kapsamda, Adalet çalışanları da 3600 ek göstergeden mahrum olmamalıdır diye düşünmekteyiz. 

İnfaz Koruma Memurlarına Fazla Mesai Ücreti, Yıpranma Payı

Yine, infaz koruma memurlarımıza yeterli mesai ücreti verilmesi, yıpranma hakkının tanınması, rotasyona tabi çalışma sisteminin getirilmesi, lojman ve kreş imkânının sağlanması ve en önemlisi emekli olduklarında yeterli emekli maaşı alabilmelerini de sağlayabilmeliyiz.

Adliye Çalışanlarına Adalet Hizmetleri Sınıfı

Değerli milletvekilleri, diğer önemli gördüğümüz bir husus ise adliye çalışanlarının hizmet sınıfının değiştirilmesi. Adliye çalışanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak hizmet vermektedirler ama ülkemizde hizmet veren emniyet hizmetleri, jandarma hizmetleri, din hizmetleri, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfındaki memurlar gibi kendi alanına özgü olarak değil, genel idari hizmetler sınıfında sayılmalarından dolayı özlük haklarında önemli bir eksiklik ve sorun yaşanmaktadır. Toplumun genelinde adliye personelinin mesleğinin zorlukları bilinmekteyken adalet personelinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36’ncı maddesi içinde sayılan genel idari hizmetler sınıfı kapsamına sığmadığı da ortadadır. Ayrıca, adliye çalışanlarının büro memurları gibi genel idare hizmetleri sınıfında yer alması Anayasa’mızın temel ilkelerinden olan “ölçülülük” ilkesine de aykırıdır. Bu çerçevede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesine adalet teşkilatında görev yapmakta olan adalet personelini kapsayan “adalet hizmetleri sınıfı” da eklenmelidir. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum