MHP, sözleşmeli personeli ve yardımcı hizmetler sınıfını unutmadı! İşte son dakika açıklaması..

MHP, sözleşmeli personeli ve yardımcı hizmetler sınıfını unutmadı! İşte son dakika açıklaması..
MHP'li vekil Mustafa Kalaycı Yardımcı hizmetler sınıfına genel idare sınıfı ve sözleşmeli personele ladro verilmesine ilişkin Meclis genel kurulunda önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin geneli üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, yardımcı hizmetler sınıfı ve sözleşmeli personeli ilgilendiren şu açıklamalarda bulundu:

YARDIMCI HİZMETLER SINIFINA GENEL İDARE KADROSU

MHP GRUBU ADINA MUSTAFA KALAYCI (Konya) – Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalı ve bu sınıfta görev yapan personel, kurumlarında genel idare ve teknik hizmetler sınıfı kadrolarına alınmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konularda verdiğimiz kanun teklifleri ilgili komisyonlardadır.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Kamuda sözleşmeli, geçici, vekil, fahri ve ücretli personel çalıştırılması uygulaması gözden geçirilerek istisnai hâllerle sınırlandırılmalıdır. Asli devlet hizmetlerinde çalışanlar kadrolu hâle getirilmelidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası ele alacakları ilk dosyanın sözleşmeli kamu çalışanları olduğunu daha önce açıklamıştır. Çok önemli olan bu çalışmaların sonucu umutla beklenmektedir. Sözleşmeli personelin eş durumu özrüyle yer değiştirme hakkının bulunmaması nedeniyle aileler parçalanmaktadır. Devletin asli görevlerinden biri, aile birliğinin korunmasıdır. Kamuda sözleşmeli personel uygulaması homojen bir yapı olmayıp kendi içinde ayrışmıştır. Başlangıçta 4+1 olan, daha sonra 3+1 olarak güncellenen uygulamayla, sözleşmeli personel olarak işe girenler üç yıl sonunda kadroya geçmektedir, 4/B’liler ise süresiz sözleşmeli olup kadroya geçememektedir. Kamu idarelerinde kadroya alınmayı bekleyen sözleşmeli personel, hiç olmazsa 3+1 sisteminin genel uygulama hâline getirilmesini beklemektedir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
30 Yorum