Orman muhafaza memurları görevde yükselme ve unvan değişikliği hakkında ne düşünüyor?

Orman muhafaza memurları görevde yükselme ve unvan değişikliği hakkında ne düşünüyor?
Unvan değişikliği sınavı , Orman Muhafaza Memurlarının beklentilerine cevap verecek ahvalden oldukça uzaktır. Sadece belirli bölümlerin teknik kadroya dahil edilmesi, aslında tamamının teknik hizmetler kadrosunda görev yapması gereken Orman Muhafaza Memurları arasında haksız bir ayrıma ve adaletsizliğe sebebiyet vermiştir

Bildiğiniz üzere kurumumuz belirli bölümlerden mezun olan Orman Muhafaza Memurları için ünvan değişikliği sınavı hazırlığında. Bizler OMMB Platformu olarak elimizden geldiğince son iki yıldır bunun mücadelesini vermeye, bu ve diğer tüm sorunlarımızı elimizin erdiği, sesimizin duyulduğu her platformda dile getirmeye çalıştık.

Fakat bu yapılmaya çalışılan ünvan değişikliği sınavı , Orman Muhafaza Memurlarının beklentilerine cevap verecek ahvalden oldukça uzaktır. Sadece belirli bölümlerin teknik kadroya dahil edilmesi, aslında tamamının teknik hizmetler kadrosunda görev yapması gereken Orman Muhafaza Memurları arasında haksız bir ayrıma ve adaletsizliğe sebebiyet vermiştir.

Öncelikle kurumumuzun şunu kabul etmesi gerekmektedir. Orman Muhafaza Memurları teknik hizmetler sınıfının yapması gereken işleri yapmakla kalmıyor, idari ve adli işleri de aynı şekilde yapmaya devam ediyor.

Orman Muhafaza Memurlarının ünvan değişikliğine değil, toplu halde yaptıkları teknik işin karşılığı olan teknik hizmetler kadrosuna ya da KOLLUK ve İDARİ TEKNİK HİZMETLER  SINIFI kadrosu açılarak sorgusuz sualsiz bu kadroya dahil edilmesi gerekmektedir. 

Yapılmaya çalışılan şey Orman Muhafaza Memurları arasında ayrımcılığa sebebiyet vereceği gibi iş barışını ve huzurunu da bozacaktır. Orman Muhafaza Memurlarının ünvan değişikliğine değil, olsa olsa bitirdikleri okullara göre görevde yükselmeye ihtiyaçları vardır. Sınava hazırlanan meslektaşlarımızın Orman Muhafaza Memuru kadrosundan ya da ünvanından rahatsızlık duyduklarını sanmıyoruz. Orman Muhafaza Memurları olarak rahatsızlık duyduğumuz şey yaptığımız işin hakettiğimiz şekilde karşılığını bulmamasıdır. 

4300 kişi içinden önce sınav sonra da mülakatla belirlenecek 100 kişi kime ve neye göre tekniker olacak? Sistem baştan kokmuş ve adaletten uzaktır. OMMB Platformu olarak merak ettiğimiz ve cevabını bulamadığımız bir kaç soru var. 

1- Sınavdan yeterli puanı alan ve zaten bir çok mülakatı geçerek devlet memuru olan biri hangi mantıkla tekrar mülakata çağrılır? 

2 - Zaten meslek yüksek okulu mezunu olup Orman Muhafaza Memuru olarak göreve alınan ve zaten tekniker diplomasına sahip olan bu arkadaşlarımızın bu sınava neden dahil edilmez? Bu bölümlerin tepitlerindeki kriterleri kim neye göre belirliyor? 

3-  Mevcut çalışan Orman Muhafaza Memurları zaten fiilen teknik, adli ve idari görev yaparken, yaptıkları işler göz ardı edilerek hangi mantıkla böyle bir sınav açılmıştır? 

4- Bu sınavın sadece Orman Muhafaza Memurları için olmayıp, kurumun belirlediği bölümlerden mezun olan tüm personele açık olması, özellikle yangın ve yoğun üretim dönemine denk getirilmesi, ciddi manada çalışması gereken Orman Muhafaza Memurları için ne kadar adildir? 

Orman Muhafaza Memurları Birliği olarak öncelikle Sayın Bakanımızı ve yetkili kurum organlarını, Orman Muhafaza Memurlarının büyük çoğunluğunda hayal kırıklığı yaşatacak, iş barışını ve huzurunu bozacak bu duruma karşı önlem alarak bu yanlışa dur demelerini beklemekteyiz. 
OMMB PLATFORMU

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum