Sözleşmeli personele aile yardımı ödenir mi?

Sözleşmeli personele aile yardımı ödenir mi?
4/B sözleşmeli personele aile yardımı ödenir mi? Sözleşmeli memur eş ve çocuk yardımından faydalanacak mı? 4 b li personelin aile yardımı ödeneği hakkında bilmesi gereken mevzuat...

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesi kapsamında çalıştırılan tam zamanlı sözleşmeli personele 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 203'üncü maddesine göre devlet memurlarına ödenen aile yardımı ödeneği ödenir mi?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 8'inci maddesinde; "Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile döner sermaye işletmelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden aile yardımı ödeneğinden veya başka bir ad altında da olsa aynı amaçla yapılan herhangi bir ödemeden yararlanamayanlar ile 6191 sayılı Kanun'a tabi personele, devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir." hükmü yer almaktadır.

Buna göre, belediyede 5393 sayılı Kanun'un 49'uncu maddesi kapsamında tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneğinin ödenmesi gerekmektedir.
memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.