Sözleşmeli personele iyileştirmeye değil, kadroya imza attık

Sözleşmeli personele iyileştirmeye değil, kadroya imza attık
Büro Memur- Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 6. Dönem toplu sözleşme metniyle teminat altına alınan “sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi” ile ilgili düzenlemenin biran önce yasalaşmasını istedi.

6. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde, kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadro meselesiyle  ilgili çalışma yapılacağı ve bu çalışmanın 2022 yılı içinde tamamlanacağı yer almıştı. 

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, üzerinde çalışılan düzenlemenin biran önce tamamlanarak TBMM gündemine gelmesi gerektiğini söyledi. 

Meclisin ekim ayında yeni yasama dönemine başlayacağını hatırlatan Genel Başkan Yusuf Yazgan, “TBMM açıldığında parlamentonun öncelikli konusu sözleşmelilere kadro düzenlemesi olmalıdır” dedi. 

Yazgan, konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un, “sözleşmelilere kadro planlanmıyor ancak haklarında iyileştirmeler yapılacak” açıklamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yazgan, “Biz Toplu Sözleşme Masasında iyileştirmeye değil, kadroya imza attık” dedi.

Sözleşmelilerle ilgili yalnızca iyileştirmeye yönelik bir düzenlemeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Yazgan, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile karara bağlanan kadro meselesinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Yazgan,  “3600 konusunda olduğu gibi Sözleşmelilere Kadro konusunda da duruşumuz nettir. Amasız ve fakatsız tüm sözleşmeliler kadroya alınana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum