Sözleşmeliler İçin Kamu Personel Yasasında Reform Yapılmalıdır

Sözleşmeliler İçin Kamu Personel Yasasında Reform Yapılmalıdır
4/B kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personelin sorunlarının çözülmesi, “sözleşmeli” statü adı verilen ucube istihdam şeklinin kaldırılarak tüm sözleşmelilerin ve ailelerinin mağduriyetinin giderilmesi, aynı zamanda devlet için ciddi problem olan bu istihdamın ortadan kaldırılarak tamamının kadroya alınmak suretiyle kapsamlı bir reform yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bunun için önerilerimizin dikkate alınmasını ve kamu personel yasasında reform yapılmasını istiyoruz.”

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, 4-B Sözleşme kapsamında çalıştırılan kamu personelinin mağdur olduğunu belirterek, kamu personel yasasında acil olarak reform yapılması gerektiğini söyledi.

Geçmiş dönemlerde sözleşmeli personelin durumunda iyileştirme yapılmak üzere Meclis’e sunulan kanun tekliflerinde arzu edilen iyileştirmenin sağlanamadığını belirten Türüt, ne yazık ki iyileştirme yapılmak üzere çıkarılan yasaların yeni mağduriyetlere neden olduğunu, bu nedenle 4-B kapsamındaki istihdam şeklinin kaldırılmasını ve bu statüde çalışan personelin kadroya geçirilmesinin önemine işaret ederek şunları söyledi:

“Kamu da sözleşmeli personel çalıştırma mantığını anlayamıyoruz. Sözleşmeli statüde çalışanlarda kadrolu olarak hizmet verseler devlete ne zararı var? Sözleşmeli statü gereksiz ve anlamsızdır. Hem sözleşmeli çalışanlar hem de aileleri mağdur olmaktadır. Bunu önlemekte devletin asli görevleri arasındadır. Bu uygulama aile birliğini yok etmiş, sözleşmeli çalışanları ekonomik, sosyal ve kültürel olarak tüketmiştir!

Başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte inandığımız ve güvendiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleşmeli personelin mağduriyetini giderecek bir düzenlemeyi hayata geçirmesi beklenmekte ve talep edilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sendikaların ve tüm sivil toplum kuruluşlarının talep, görüş ve önerilerini ifade edebilecekleri geniş çaplı bir diyalog mekanizması kurmasını bekliyoruz. Sözleşmeli çalışanların mağduriyetlerinin önlenmesi, beklentilerinin ve taleplerinin incelenmesi, karşılıklı diyalog ile çözülmesi gereken problemlerin bir an önce çözülmesi için tarafların katılımı ile oluşturulacak bir çalıştayın tüm sıkıntıları ve mağduriyetleri gidereceğine inanıyoruz.

4/B kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personelin sorunlarının çözülmesi, “sözleşmeli” statü adı verilen ucube istihdam şeklinin kaldırılarak tüm sözleşmelilerin ve ailelerinin mağduriyetinin giderilmesi, aynı zamanda devlet için ciddi problem olan bu istihdamın ortadan kaldırılarak tamamının kadroya alınmak suretiyle kapsamlı bir reform yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bunun için önerilerimizin dikkate alınmasını ve kamu personel yasasında reform yapılmasını istiyoruz.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum