Taşınır kayıt yetkilisi veya mal sorumlusu ek ödeme 2021 mali sorumluluk zammı ne kadar?

Taşınır kayıt yetkilisi veya mal sorumlusu ek ödeme 2021 mali sorumluluk zammı ne kadar?
Taşınır kayıt kontrol yetkilisi nasıl görevlendirilir ve kimler taşınır kayıt yetkilisi kimler olabilir? Taşınır kayıt kontrol yetkilisi ek ödeme 2021 ve 2021 mali sorumluluk zammı belli oldu. İşte Taşınır kayıt yetkilisi veya taşınır mal sorumlularına ödenecek 2021 mali sorumluluk zammı miktarı..

Taşınır kayıt yetkilisi ve taşınır mal sorumlusu olmanın memur maaşına etkisi 2021 ocak temmuz döneminde ne kadar olacak?

TAŞINIR MAL SORUMLUSU VEYA TAŞINIR KAYIT YETKİLİSİ OLMANIN MEMURA YARARI

Devlet memurları, taşınır kayıt yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirildiklerinde aylık ücretleri az da olsa artıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının harcama yetkilileri, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı olmaksızın, ilgili kurumun taşınır kayıt ve işlemlerini Taşınır Mal Yönetmeliğine göre yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip memurları Taşınır Kayıt Yetkilisi veya Taşınır Mal Sorumlusu olarak görevlendirebilmektedirler.

Taşınır kayıt yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilenlerin aylık net maaşları bir miktar artabiliyor.

Taşınır kayıt yetkilisi veya taşınır mal sorumlusuna ilave tazminat

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı Cetvelinin (A) Bölümünün 37 nci sırasında, “575” puan mali sorumluluk tazminatı öngörülmüştür.

Toplu Sözleşme hükümlerine göre, taşınır kayıt yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilenlerden;

**Kadro veya görevleri itibarıyla mali sorumluluk zammından yararlanmayanlara, “575” puan mali sorumluluk tazminatı ödeniyor.

**Kadro veya görevleri itibarıyla mali sorumluluk zammı puanı “575” veya daha az olanlara, toplam “575” puan mali sorumluluk tazminatı ödeniyor. Bunlara, kadro veya görevleri itibarıyla öngörülen mali sorumluluk zammı ayrıca ödenmiyor.

Aylık maaşa etkisi

Mali sorumluluk tazminatından yararlanmayan bir memurun taşınır kayıt yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilmesi halinde, aylık brüt ücreti “575 X Yan Ödeme Katsayısı” kadar artmaktadır. Bulunan tutar üzerinden de gelir vergisi ve damga vergisi kesilmektedir.

“575” puanlık mali sorumluluk tazminatı, 2021 yılının ilk altı ayında ilgili memurun aylık net maaşında (%15 gelir vergisi diliminde) “25,47 TL” artış sağlıyor.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum