Zabıta personelinin özlük haklarına yönelik 10 soruluk önerge TBMM'de

Zabıta personelinin özlük haklarına yönelik 10 soruluk önerge TBMM'de
Belediyelerde görevli zabıta çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, zati tabanca verilmesi, Zabıta Hizmetleri Sınıfı oluşturulması, , ve görevde yükselme sınavlarının merkezileştirilmesi hakkında soru önergesi verildi. Zabıtalara yönelik görevde yükselme sınavlarının merkezileştirilmesi ve diğer özlük haklarının iyileştirilmesi önerilerine ilişkin İzmir Milletvekili Mehmet Ali ÇELEBİ tarafından TBMM'ye 19 Ağustos 2019 tarihinde 10 soruluk önerge verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince talep ederim. 15.08.2019 
Mehmet Ali ÇELEBİ /İzmir Milletvekili 

1- Halkla, esnaf arasında denge kurucu olan zabıta görevlileri, görev başında fiziki ve sözlü saldırılara maruz kalmaktadırlar. Görevleri sırasında yaşadıkları olumsuzluklarda Belediyelerin avukatlık hizmetleri dâhil her türlü desteği vermelerinin önündeki yasal engeller kaldırılmalıdır. Buna yönelik çalışmanız var mıdır? 

2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi görev yapan zabıta memurları, yaptıkları görev ve çalıştıkları süre göz önüne alındığında Genel İdari Hizmetler Sınıfında bulunmaktadır. Buradan ayrılarak "Zabıta Hizmetleri Sınıfı" oluşturulmalı ve meslek tanımı yapılmalıdır. Bu konuda yasal çalışma yürütülmekte midir? 

3- Zabıta memurlarının, görev yerlerinin ve çalışma saatlerinin belediye başkanlarının keyfi tutumlarına göre belirlenmesi yerine, yasa ve yönetmeliklere dayanması ve kanuna aykırı görevlerin önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu konuda yasal çalışma yapılmakta mıdır? 

4- Zabıta memurlarına Fiili Hizmet Süresi Zammi (Yıpranma Payı) vermeyi planlıyor musunuz? 

5- Zabıta memurlarının 1.Derece kadrolara yükselmelerine imkân sağlanacak mıdır? 

6- Zabıta birimlerinde keyfiyete bırakılan Görevde Yükselme Sınavları merkezileştirilmeli ve belirli aralıklarla, mülakat olmadan, isteyen her personelin katılımı sağlanacak şekilde ÖSYM tarafından yapılmalıdır. Bu konuda çalışma yürütülmekte midir? 

7- Zabıta memurları için Türkiye genelinde standart kıyafetler belirlenecek midir? Bu kıyafetlere kalite standardı getirilecek midir? 

8- Zabıta memurlarının görevde ve emeklilikte makul bir ücret almaları sağlanacak mıdır? 

9- Görevlerinden dolayı yaralanmaları, sakat kalmaları veya ölümleri halinde nakdi tazminat verilecek midir? 

10- Can güvenlikleri bulunmadığından zati tabanca verilmesi düşünülmekte midir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.