Meclis faaliyetlere başladı! İlk gündem memur ve emekli maaşları olmalı

Meclis faaliyetlere başladı! İlk gündem memur ve emekli maaşları olmalı
Türkiye Kamu Sen Isparta Temsilcisi Hilmi Yılmaz açıklamasında, enflasyon karşısında memur ve emekli maaşlarının şimdiden erimeye başladığını, bunun için Meclisin ilk işi maaşlar olması gerektiğini söyledi.

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Isparta Temsilcisi Hilmi Yılmaz, Meclis’in ilk faaliyetinin eriyen memur ve emekliler olması gerektiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili Başkan Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

Ekonomide yaşanan gelişmeler ve gerçekleşen enflasyon verileri ülkemizde yaşam maliyetlerinin her geçen gün arttığını ortaya koymaktadır. Bununla birlikte yüksek enflasyon kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan dönemsel artışları adeta yok etmektedir.

Temmuz ayında memurlara yapılan enflasyon farkı hesabına dahil edilecek zam tutarı %6 olmuştur. Ama temmuz ayında enflasyon %9,49 olarak açıklanmıştır. Ağustos ayında ise TÜFE %9,09 olarak hesaplanmıştır. Yani yılın ikinci yarısında temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşen iki aylık enflasyon toplamda %19,4’e ulaşmış, memur maaşları daha şimdiden %13,4 oranında erimiştir.

Kamu çalışanlarının maaşlarına zam yapılmasına daha 4 ay vardır ve enflasyonun Orta Vadeli Mali Program çerçevesinde gerçekleşmesi durumunda bile maaşlardaki erime oranı yıl sonunda en az %45-50’lere ulaşacaktır. Maaş zammı, alım gücünü artırdığı, refahı yükselttiği, gelir dağılımında adaleti iyileştirdiği sürece bir anlam ifade eder.

bomba32

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum