Destekleme ve yetirştirme kurslarında yeni düzenleme

Destekleme ve yetirştirme kurslarında yeni düzenleme
Rehber Öğretmen DYK kaç saat derse girebilir? Milli Eğitim Bakanlığı, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde rehber öğretmenlere yönelik değişiklik yaptı!

MEB tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde 2 Kasım 2023 tarihli yapılan değişikliğe göre Rehber Öğretmenlere DYK Kursunda kaç saat ek ders görevi verilebilir?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara verilecek destekleme ve yetiştirme kursları Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi hükümlerine göre yürütülmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi "Öğretmenlerin seçimi ve görevlendirilmesi" başlıklı 8. maddesinin 5. fıkrasındaki; "(5) (Değişik: 22/11/2023 tarihli ve 83203306-10.04-E.90168051 sayılı Makam Oluru) İl/ilçe merkez komisyonlarınca, kurs merkezlerinde mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında olmak üzere, kurslarla ilgili ölçme ve değerlendirme süreçlerinin takibi, öğrenci merkezli bireysel gelişim süreçlerinin izlenmesi, rehberlik ve yönlendirme işlemlerinin takibi açısından 10 sınıfa/gruba kadar bir rehber öğretmen/psikolojik danışman, oluşturulan sınıfların/grupların 10'u geçmesi durumunda ikinci bir rehber öğretmen/psikolojik danışman, haftada 4 saate kadar görevlendirilir." şeklinde değişiklik yapılmıştır.

Bu değişikle rehber öğretmenlere hafta sonlarında her 10 sınıf için 4 saat DYK kursunda görev verilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının 2.11.2023 tarihli ve 90168051 sayılı Makam Oluru ile değiştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi için bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum