Mahkemeden FLAŞ Karar! MEB'de, 76. maddeden yapılan şube müdürü atamaları iptal edildi

Mahkemeden FLAŞ Karar! MEB'de, 76. maddeden yapılan şube müdürü atamaları iptal edildi
Bilindiği üzere eski bakanımız Mahmut ÖZER tarafından bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarına 76. Maddeden takdire bağlı olarak yüzlerce sınavsız şube müdürü atanmıştı.

Yapılan bu atamaların iptali için liyakat sen adına Ankara İdare Mahkemesine dava açarak iptalini sağlamıştık. Ancak; mahkeme yapılan atamaların iptali için bakanlığa müracaat ettiğimiz tarih olan 29.03.2022 tarihinden önce olan atamaları iptal etmişti. MEB bu tarihten önceki atamaların bir kısmını iptal etti bir kısmını da iptal tarihinden sonraki taihte yeni atamalar da ekleyerek tekrar 76. Maddeden atama yapmıştı.

Bunun üzerine Liyakat Sen adına 30.03.2022- 31-12.2022 tarihleri arasında yapılan atamaların da iptali için Ankara 10. İdare Mahkemesine Yürütmenin Durdurulması ve iptali için açtığımız davadan yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştır. Merkez Teşkilatına atanan 51, Taşra Teşkilatın da atanan 122 olmak üzere toplam 173 kadronun atamasıyla ilgili olarak 35 gün içerisinde mahkeme kararının uygulanması gerekmektedir Kamu oyuna saygıyla duyurulur Sendika avukatmiz sayın yüksel Evci'ye emekleri için teşekkür ediyoruz.

Not: 2023 yılında yapılan atamalarında iptali için açtığımız dava halen sonuçlanmamıştır.

Bir bilet koçanı, teknik çizim ve yazı illüstrasyonu olabilir

Emir Kazak
LİYAKAT SEN Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum