Öğretmen ve öğrenciler DİKKAT! İllere ve bölgelere göre tatil gündemde!

Öğretmen ve öğrenciler DİKKAT! İllere ve bölgelere göre tatil gündemde!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ara tatillere ilişkin yeni bir formül gündemde. MEB ara tatillerin bölgelere ve illere göre yapılması üzerinde çalışıyor.

Önceki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından hayata geçirilen ara tailler kaldırılıyor mu? Bakanlık yeni bir planlama üzerinde çalışıyor ve illere göre bir formül düşünülüyor.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatil uygulaması kaldırılacak mı, sorusunu cevapladı. Bakan Tekin, "Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir" cevabını vermişti.

İL VE BÖLGELERE GÖRE ARA TATİL UYGULAMASI

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin edindiği bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hali hazırda devam eden ara tatil uygulamasının bu yıl gözlemlenmesi ve değerlendirilmesinin ardından gelecek yıllarda uygulanıp uygulanmayacağı konusunda karar verilmesi öngörülüyor. İlköğretim ve ortaöğretimde ara tatil uygulamasının devam etmesi halinde Bakanlıkça ara tatillerin bölgelere ve illere göre yapılması bekleniyor. Bu yılki değerlendirme sonucunda ara tatillerle ilgili olumsuz durum gözlenmesi durumunda ise ara tatil uygulamasından vazgeçilmesi öngörülüyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum