Okul müdür ve yardımcılarına ek ders müjdesi! %20 zamlı ödenecek

Okul müdür ve yardımcılarına ek ders müjdesi! %20 zamlı ödenecek
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış okul müdürü ve müdür yardımcılarının ek ders ücretleri %7 ve %20 artırımlı olarak alabilmesine yönelik üyeleri adına açtıkları davayı kazandı.

EĞİTİM GÜCÜ SENDİKASININ KAZANDIĞI DAVA İLE YÜKSEK LİSANS VE DOKTARA YAPAN OKUL İDARECİLERİ EK DERSLERİNİ %7-%20 ARTIRIMLI ALACAK

Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT; “Geçmişte Psikolojik Danışmanlar için kazandığımız yüksek lisans ve doktora eğitiminden kaynaklı ek ders ücretinin artırımlı ödenmesi kararını, kurum yöneticileri içinde kazanmış bulunuyoruz. Bu zamana kadar ödenmeyen bu ek ders artırım hakkını artık idarecilerimiz de alabilecektir. Bu emsal bir karardır. Bu hukuki kazanımla gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması için Bakanlığa resmi yazımızı da yazıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Milli Eğitim personelinin haklı taleplerini her zaman savunmaya ve bu konularda hukuk mücadelesi vermeye devam edecektir.” Dedi.

Batman İdare Mahkemesi 2023/958 sayılı kararında “Bu durumda, yaptığı işin doğası gereği ders görevi olmayan, bir başka deyişle fiilen derse girme imkanı bulunmayan davacı yönünden; fiilen derse girme gibi bir koşulun aranamayacağı, okul müdürlüğü görevinin fiilen yapılmasının yeterli olacağı, dolayısıyla lisans sonrası kendilerini geliştirmeleri, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmeleri adına yüksek lisans/doktora yapmış olan okul müdürlerine de ayrım gözetilmeksizin artırımlı ek ders ücreti ödemesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmakla, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka ve mevzuat hükümlerine uyarlık bulunmamaktadır.” İfadelerine yer vererek yüksek lisans ve doktora yapmış olan idarecilerin de ek dersinin artırımlı ödenmesi gerektiğine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum