Okullara yeni tatil sistemi geliyor! Ara tatiller kalkıyor!

Okullara yeni tatil sistemi geliyor! Ara tatiller kalkıyor!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ara tatiller yerine yeni bir tatil sistemi planlanlandığını açıkladı. Peki ara tatil uygulaması yerine ne gelecek?

Milli Eğitimde öğretmen ve öğrencilere Nisan ve Kasım aylarında uygulanan birer haftalık ara tatiller kalkıyor mu? Ara tatil yerine nasıl bir sistem gelecek?

Okullarda Eski Bakan Ziya Selçuk döneminde getirilen ara tatil uygulamasında sona gelindi! Milli Eğitim Bakanlığı tatil uygulamasında yeni bir sistemin geleceği sinyalini verdi...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğrencilerimizin daha verimli bir eğitim süreci geçirmesi için bazı değişikliklere ihtiyaç duyduk. Ara tatillerin kaldırılması, bu değişikliklerin başlangıcı olacak." ifadelerini kullandı.

Bakan, "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Öyle bir şey yok. Velilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız."

Bakan Tekin, tartışmalara açık olduklarını ve önerilere dayalı olarak bir tatil sistemi oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. MEB'in bu amaçla geliştirdiği yeni tatil sistemi, dijital platformlardan MEBBİS ve e-okul üzerinden gerçekleştirilecek anketlerle şekillenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum