26 bin lira maaş promosyonu, öğretmenleri isyan ettirdi!

26 bin lira maaş promosyonu, öğretmenleri isyan ettirdi!
Denizli'de beklentilerin çok altında teklif veren bankalar, öğretmenleri öfkelendirdi. 26 bin lira maaş promosyonuna isyan eden öğretmenler, milli eğitim müdürlüklerine ‘sözleşmeyi imzalamayın’ çağrısında bulundu.

Öğretmen maaşlarını kullanan bankaların bunun karşılığı olarak yaptığı promosyon ödemelerinde sözleşme dönemi geldi. Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde olduğu gibi Denizli’de de öğretmenler sunulan teklifleri yetersiz buldu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ihale sonrası ve bankalarla imzalanan sözleşmeler için öğretmenler “Bizi yoksullaştırıyor” açıklaması yaptı.

DENİZLİ’DE DURUM KÖTÜ

Denizli’deki 12 bin öğretmen kendilerine verilen promosyondan memnun olmadı. Birinci derece dördüncü kademe bir öğretmen maaşı olan 48 bin liradan az olmayan promosyon bekleyen, günün ekonomi şartlarında, hızla artan enflasyon karşısında ancak bu rakamın kabul edilebileceğini savunan öğretmenler beklentilerinin çok altında sözleşmelere tanık oldu. Kısa süre önce imzalanan sözleşmelerde Çameli’ndeki öğretmenler 31 bin 500, Babadağ’da 36 bin ve Çal’da ise 21 bin lira promosyon alabildi.

ACIPAYAM İSYAN ETTİRDİ

Yaklaşık bin öğretmenin görev yaptığı Denizli’nin Acıpayam ilçesinde de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihalesine bankalar düşük teklif verdi. En yüksek 26 bin lira teklif veren bankalar sendikaları da öfkelendirdi. İlçedeki tüm eğitim sendikaları ortak karar alarak ilçe milli eğitim müdürlüğünü sözleşmeye imza atmaması ve yeniden ihale açması konusunda uyardı. Eğitim İş ilçede yetkili sendika olarak bu sözleşmeye imza atmayacaklarını duyurdu.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILDI

Eğitim İş Acıpayam Temsilcisi Recep Akın bankaların tekliflerinin ardından Eğitim Bir Sen, türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitimin Gücü Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen temsilcileri ile birlikte Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü ile olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Sendika temsilcileri taleplerini ilettikleri toplantıda promosyon miktarının 48 bin liradan az olmaması gerektiğini kaydetti. İlçe milli eğitim müdürüne bankalara yeniden bir davette bulunarak görüşülmesi talebi iletildi, verilen teklifin kesin olarak kabul edilmemesi istendi. Akın teklifi ‘Emek Sömürüsü’ olanak niteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum