Bakanlık, il milli eğitim müdürlüğüne soruşturma başlattı!

Bakanlık, il milli eğitim müdürlüğüne soruşturma başlattı!
Milli Eğitim Bakanlığı, kamu zararı şikayetleri üzerine milli eğitim müdürlüğüne 2 başmüfettiş gönderdi.

Diyarbakır’da, milli eğitimdeki sınavlar ile kamunun zarara uğratıldığı iddiası üzerine gelen 2 başmüfettiş’in son 10 yılda yapılan tüm sınavları incelemeye aldığı öğrenildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Diyarbakır’da, 2022 ve 2023 yıllarında yapılan BİLSEM uygulama testlerinde görev aldıkları gerekçesiyle Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, ilçelerdeki BİLSEM merkezleri ve RAM müdürleri için ek ders ücretleri çizelgesi hazırlandığı ve bunun için her birine aylık 270 ile 300 saat arasında ek ders ücreti yazıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır’da söz konusu kişilerin yapılan uygulama testlerini sınav olarak göstermek için ''olur'' hazırladıkları ve bunun için Bakanlıktan da görüş aldıkları öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden gelen görüş yazısında, uygulama testinin sınav kapsamında olmadığı belirtilmişti.

ceermikgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum