Eğitim Bir Sen'den ŞUBE MÜDÜRLERİNİ ilgilendiren YENİ açıklama

Eğitim Bir Sen'den ŞUBE MÜDÜRLERİNİ ilgilendiren YENİ açıklama
Makam ve görev tazminatının yanında 40 saat ek ders ücreti isteyen şube müdürleri için yeni talep Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2023 toplantısı kapsamında Eğitim Bir Sen heyeti, MEB yetkileri ile görüştü. Toplantıda eğitim çalışanlarını meşgul eden bir çok konu ele alınırken şube müdürleri de gündeme taşındı.

Ekim 2023 KİK toplantısında şube müdürleri için bu görevden ayrılanlara okul müdürü ve yardımcılığı verilmesi şu ifadelerle dile getirildi:

Öğretmen kadrolarında bulunmaktayken şube müdürü veya daha üst kadrolara atananlara, görevlerinin sona ermesi hâlinde eğitim kurumları yöneticiliği yeniden görevlendirme başvurusunda bulunma hakkı tanınmalıdır.

Toplantıda şube müdürlerine makam tazminatı, görev tazminatı, ek gösterge artışı, emeklilik yansıtma oranı, özel hizmet tazminatı, ek ders ücreti, uzman öğretmen ve başöğretmenlik hakkı verilmesi gibi hususlar gündeme gelmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum