İl Milli Eğitim Müdürü, neden buna çare bulmaz?

İl Milli Eğitim Müdürü, neden buna çare bulmaz?
Bugün Sivas’ta taşımalı eğitim veren bir ilkokuldan gelen bu fotoğraflar bir kez daha pes artık dedirtti.

Tarafımıza bilgi veren bir öğretmen takipçimiz, söz konusu okulda öğrencilere sıcak yemek sağlayan firmanın Ramazan ayında yemek yerine, gördüğünüz bu kek ve içecekleri temin edeceğini aktardığını iletti. Buna göre çocuklar Ramazan ayında içeriğinde yüksek oranda ilave şeker ve doymuş yağ ile birçok katkı maddesi ve aroma vericiler bulunan ürünleri “yemek” diye yemek zorunda kalacaklar.

Tarafımıza ulaşan öğretmen takipçimiz, konuyla ilgili Sivas Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne şikayette bulunulduğunda ise “firmaya karışamayız” cevabının geldiğini şaşkınlıkla dile getiriyor. Şimdi soruyoruz ve yetkililere çağrı yapıyoruz: İlköğretim çağındaki çocuklara neden Ramazan ayında yemek yerine abur cubur verilir?

Resim

Yemek diye verilen abur cuburların Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinde kantinlerde bile yeri yokken, sağlık bilim kurulu kararı gereği okullarda satışı yasakken nasıl bir yemek firması bunları çocukları dağıtmaya tenezzül edebilir?

Dahası ve en önemlisi çocukları korumaya çalışan öğretmenlerin çağrısı neden duyulmaz?

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri neden buna çare bulmaz?

En kısa sürede çocuklarımızın sağlıklı yemek menülerine tekrar kavuşacağını umarak, yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

gıdadedektifi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.