3600 Ek Göstergede Yeni Gelişme! Kamudaki Şeflere 3600 Ek Gösterge TBMM'de

3600 Ek Göstergede Yeni Gelişme! Kamudaki Şeflere 3600 Ek Gösterge TBMM'de
Kamu şeflerine 3600 ek gösterge verilecek mi? Kamudaki yaklaşık 30 bin şefe 3600 ek gösterge verilmesi TBMM Genel Kuruluna getirildi.

Yönetim Hizmetleri Grubu'nda yer alan yaklaşık 30 bin şefin 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanamadığı belirtildi. Konya Milletvekili Barış Bektaş, eşit işe eşit ücret ilkesi gereği kamudaki 30 bin şefin de hakkı olan 3600 ek göstergenin bir an önce sağlanması gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Yönetim Hizmetleri Grubu'nda yer alan kamu şeflerine 3600 ek gösterge verilmesi için Meclis'i şu ifadelerle göreve çağırdı;

KAMUDAKİ ŞEFLER 3600 EK GÖSTERGEDEN YARARLANAMADI

BARIŞ BEKTAŞ (Konya) – Yıllarca kamu kurum ve kuruluşlarında belirli sınıflarda görev yapan bazı ünvanlara yönelik düzenlemeler yapılmış ise de genel idare hizmetleri sınıflarında ve yönetim hizmetleri grubunda olan kamu şefleri bu düzenlemelerden yararlanamamıştır. Sayıları 30 bini bulan kamu şefleri için adaletin tecelli edeceği bir düzenlemeyi hayata geçirmek Meclisimizin görevidir.

ŞEFLERE 3600 EK GÖSTERGE ÇAĞRISI

Devlet Memurları Kanunu'nda yönetim hizmetleri grubunda tüm kamu yöneticilerine tanınan 3600 ek gösterge sadece kamu şeflerine tanınmamıştır. Anayasa’nın eşitlik ilkesiyle çelişen bu durumu düzeltmek ve ayrıca kamu şeflerinin bağlı çalıştığı bakanlıklara göre değişen özel tazminat oranında "eşit işe eşit ücret" ilkesi doğrultusunda eşitlemek Meclisimizin görevidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
39 Yorum