3600 ek göstergenin, çok önemli aşaması ihmal mi edildi?

3600 ek göstergenin, çok önemli aşaması ihmal mi edildi?
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, memurların 3600ek gösterge düzenlemesine dair önemli bir açıklamada bulundu. Güney açıklamasında toplu sözleşmede, '1.dereceye düşmüş memurların haricindeki meslek ve ünvanlar bazında çözüldüğü unutulmuştur' dedi

7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 3600 ek göstergeye ilişkin ilginç bir iddia Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney'den geldi. Genel Başkan Güney sosyal medya açıklamasında 3600 ek gösterge'nin çok önemli bir aşamasının ihmal edildiğini öne sürdü.

İşte Sayın Türkeş Güney'in o paylaşımı:

Devlet memurlarının ek göstergelerinin artırılmasına ilişkin, 6.dönem toplu sözleşme (Ağustos 2021) görüşmelerinde; Ek Gösterge Çalışması başlıklı 51. maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak, 3600 ek gösterge düzenlemesi dahil olmak üzere, ek göstergelere ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla, 2022 yılında tamamlanacaktır.” Mutabakatı ile Temmuz 2022 ayında, eğitim, emniyet, diyanet ve sağlık çalışanları sınıfında yer alan 1.dereceye gelmiş memurlar ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında yer alan bazı ünvanların ek göstergesi, 1 Temmuz 2022 tarih ve 31887 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7417 Sayılı Kanunla, 3600 rakamına yükseltilmiştir.

Dört meslek grubu ile Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki bazı ünvanların ek göstergelerinin 3600 rakamına çıkarılması ile Genel İdare Hizmetleri ve Teknik Hizmetler sınıfında 1. dereceye gelmiş memurların mağduriyeti, 7417 Sayılı Kanunun TBMM’deki görüşmelerinde Sendikamız Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen tarafından dile getirilmiş, kanun teklifi hazırlanmış, TBMM’ye taşınmıştır.

14 ve 28 Mayıs seçim sath-ı mahallinde, Sayın Cumhurbaşkanımız ve önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız tarafından, “1. dereceye düşen memurların ek göstergesinin 3600’e çıkarılacağı, kanun teklifinin hazır olduğu, TBMM açılır açılmaz, Yüce Meclise taşınacağı” ifade edilmiştir.

Yetkili Sendika tarafından 7. dönem toplu sözleşme sürecinde, mutabakat ve anlaşma sağlanan hususlar arasında, “Ek Gösterge Çalışması” başlıklı 50. maddeye, 2 yıl önce gerçekleştirilen 6. dönem toplu sözleşmede yer alan cümle aynen, kopyala yapıştır anlayışı ile yazılmış, 3600 ek göstergenin Genel İdare Hizmetleri ve Teknik Hizmetler sınıfında yer alan 1.dereceye düşmüş memurların haricindeki meslek ve ünvanlar bazında çözüldüğü unutulmuştur.

Bu hususta göstermektedir ki; gerek yetkili sendika, gerek kamu işvereni toplu sözleşme masasında gerekli özeni göstermemiş, 3600 ek gösterge konusunda 2022 Temmuz ayında, 7417 Sayılı Kanunla kaydedilen çok önemli aşama ihmal edilmiş, unutulmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum