7 ilde memurların yüzünü güldüren gelişme! Maaşlara ek zam yapıldı...

7 ilde memurların yüzünü güldüren gelişme! Maaşlara ek zam yapıldı...
Ocak ayında memurlara yapılan %49,25 maaş zammına ilave olarak bazı illerdeki memurların sosyal denge tazminatı artırılarak ek zam yapıldı. Belediyeler ve bağlı idarelerde görevli memurların denge tazminatına yapılan artışlarla enflasyona ezdirilmiyor...

7 ayrı ilde belediyelerde görev yapan 657 sayılı kanuna tabi memurları kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme sonucunda BU İLLERDE görevli memurların maaşlarına yapılan yüzde 49,25 zamma ek olarak, sosyal denge tazminatına yüksek oranda zam yapıldı. Yeni zamlar ile birlikte memurların ekonomik haklarında yapılan iyileştirme ile maaşlarında artış sağlanacak.

1- Afyonkarahisar Belediyesinde memurların ekonomik hakları Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ile iyileştirildi.

2- Isparta İl Özel İdaresi’nde görevli memurların Sosyal Denge Sözleşmesi en üst sınırdan 3 aylık olarak İmzalandı.

3- BURSA Karacabey Belediyesi ile BEM-BİR SEN arasında Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi imzalandı. Ocak 2024 itibarıyla belediyede görevli memur ve sözleşmeli personelin ek gelir alacak.

4- Mersin Mezitli Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında imzalanan yüksek oranlı toplu sözleşme ile memur ve sözleşmeli personellerin maaşları için yüzde 120’lik bir artış sağlandı.

5- İzmir Balçova Belediyesinde, memurlar enflasyona ezdirilmedi. Sözleşme ile memurlarların sosyal denge tazminatına yüzde 17 oranında zam yapıldı.

6- Karaman İl Özel İdaresinde çalışan memurların ekonomik durumunun iyileştirilmesine yönelik hazırlanan sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalandı.

7- Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ'de çalışan memurların sosyal denge tazminatında en üst limit olan yüzde 120 üzerinden artış yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.