Çalışma Bakan'ından son dakika memur zammı açıklaması

Çalışma Bakan'ından son dakika memur zammı açıklaması
Kamu-Sen tarafından Antalya'da düzenlenen 'Kamu Personel Rejimi' konulu panele katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına yüzde 49,25 zam yapılacağını söyledi.

Panelde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı ilk altı ayında memur ve memur emeklilere yüzde 49,25 oranında artış yapılacağını ifade etti. Programın ev sahibi Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, enflasyonun maaşları sürekli erittiğini, bu nedenle memurlara yüzde 10 refah payı verilmesi gerektiğini söyledi.

MEMUR VE EMEKLİYE %49 ZAM

Memur ve memur emeklilerine yapılacak artış oranıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Işıkhan, "3 Ocak tarihinde açıklanan aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte memurlara ve memur emeklilerimize de yüzde 49,25 oranında artış yapılacak. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını bir hazırlık süreci olarak değerlendirirsek, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci asrı kamu personel rejimi başta olmak üzere ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren her alanda yükseliş dönemimiz olacaktır" diye konuştu.

'MEMUR MAAŞLARI ERİYOR, %10 REFAH PAYI VERİLMELİ'

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu çalışanlarının yüzde 10 refah payı beklediğini söyledi. Enflasyonun sürekli yüksek seyredeceği yönünde tahminlerinin olduğunu dile getiren Kahveci, enflasyonun düşmesini temenni ettiklerini söyledi. Kamu çalışanlarının alım gücünün düştüğünü belirten Kahveci, "Maaşlar sürekli eriyor. Bu erime durdurulmalıdır. Enflasyon kadar zam sıfır zam demektir. 2 yıldır refah ücreti ödeniyor. O refah payının kalıcı hale getirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum