Ekonomist Turgay Bozoğlu, memur ve emekli zam hesabı yaptı!

Ekonomist Turgay Bozoğlu, memur ve emekli zam hesabı yaptı!
Ünlü Ekonomist Turgay Bozoğlu, memur ve memur emekliye ocak ayında yapılacak zam oranına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozoğlu'nun hesabına göre 2024 yılında en düşük memur maaşı 33 bin liraya, memur emeklisi aylığı da 9 bin 876 liraya çıkacak.

Ekonomist Turgay Bozoğlu, 2024 yılında memur ve memur emeklilere yüzde kaç zam öngördü? Sözcü TV'ye memur ve emekli maaş zamlarına ilişkin yüzde 50'lik bir artış açıklamalarında bulunan Dr. Turgay Bozoğlu;

"Enflasyon farkı 40,27 olduğunda bu yüzde 6'lık payı düştüğümüzde memur ve memur emeklisi için olacak tutar 34,27 oluyor. Ancak memur ve memur emeklileri için 2024 yılının ilk yarısında toplu sözleşmeye göre yapılacak bir zam da var. Bu zam oranı yüzde 15" diyerek memur ve memur emeklileri için 2024 zammı hesabını açıkladı.

MEMURA YAKLAŞIK YÜZDE 50 ZAM TAHMİNİ

Merkez Bankası'nın hesabına göre ikinci 6 ay için enflasyon farkı 40,27 olursa memura 2024 yılı için yapılacak zam oranı yüzde 49,27 olacak.

Bozoğlu, "Yuvarlak olarak memur maaşlarında yüzde 50'lik bir artış olduğunu düşündüğümüzde bugün en düşük memur maaşı olan 22 bin lira 33 bin lira civarı bir rakama ulaşacak" açıklamasını yaptı.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Buna göre en düşük memur emeklisi aylığı ise 9 bin 876 liraya yükselecek.

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA

2024'te de en düşük memur aylığı yoksulluk, en düşük memur emeklisi aylığı ise açlık sınırının altında kalacak.

yeniçağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum