İlkokul ve ortaokul mezunu memurlara 3600 ek gösterge Çalışma Bakanına soruldu

İlkokul ve ortaokul mezunu memurlara 3600 ek gösterge Çalışma Bakanına soruldu
İlkokul ve ortaokul mezunu memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzere Meclis'e sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96'ncı maddesi gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim. 15.12.2023 Mehmet TAHTASIZ /Çorum Milletvekili

Kamuoyunda 3600 Ek Gösterge olarak bilinen yasa 2022 yılında yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle tüm memurların ek göstergesine 600 puan eklendi. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3 bin 600'e çıkartıldı. Ancak bu düzenlemede ilkokul ve ortaokul mezunu olan memurlara 3600 ek gösterge verilmedi.

Bu doğrultuda;

1- Devlete uzun yıllar hizmet etmiş ve emekli olmuş memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili bir çalışma var mıdır?

2- Böyle bir çalışma varsa içeriği nedir ve ne zaman Meclis'e gelecektir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
29 Yorum