Kamudaki teknik kadrolara 3600 ek gösterge verilecek mi?

Kamudaki teknik kadrolara 3600 ek gösterge verilecek mi?
4 yıllık birden fazla diploması olup Programcı gibi, Çözümleyici tekniker gibi teknik kadrolara 3600 ek gösterge maalesef verilmemiştir. Tekniker kadrolarında çalışanlara 3600 ek gösterge verilmesi talebi şöyle...

5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı “Torba Yasa” ile 3600 Ek Gösterge kapsamına genişletilmiş ve 1. dereceye gelmiş olmak şartıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu emniyet personeli, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu tüm sağlık çalışanı ve din görevlileri 3600 Ek Gösterge Kapsamına alınmıştır.

Teknik kadrolara 3600 ek gösterge verilmedi

Yapılan son toplu sözleşmede; komisyonca 3600 Ek gösterge ile ilgili tekrar bir çalışma yapılıp verilmesi şeklinde karar alınmış, Cumhurbaşkanımızın vaadi yine uzatmalara kalmıştır. Yaklaşık bir yıl önce yapılmış olan ek gösterge çalışması sonucunda yapılan adaletsizlik hala giderilmemiş; 4 yıllık birden fazla diploması olup Programcı gibi, Çözümleyici tekniker gibi teknik kadrolara bile 3600 ek gösterge maalesef verilmemiştir.

Yaşatılan mağduriyetin yapılan haksızlığın bir an önce giderilmesi, komisyonlarca bu zamana kadar çoktan belirlenmiş olan 3600 ek göstergesi çalışmasının tamamlanması, zaten 1. dereceye inmiş personele doğrudan 3600 ek gösterge verilmesi ( 657 de zaten 4 yıllık olmadan 1. dereceye ilerlenememektedir.) konusunda vekillerimizin bizleri temsil etmesi ve hakkaniyet adına bizlere destek olmalarını arz ediyoruz. Sorun ülkemizdeki tüm kamu çalışanlarının sorunu olup, 3600 ek göstergeyi hak edip alamamış çalışanlarımız 1 yıldır verilmesi beklenilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum