Kaymakam imamı dövdü! Diyanet-Sen tepki gösterdi: Kaymakam mısın? Kabadayı mı?

Kaymakam imamı dövdü! Diyanet-Sen tepki gösterdi: Kaymakam mısın? Kabadayı mı?
Diyarbakır’ın İlçesi’nde kaymakamın hutbesini beğenmediği imamı dövdüğü iddia edildi! Olayda, kaymakamın cuma namazında hutbeyi okuma tarzını beğenmediği imamı, mikrofonla darp ettiği ve rapor alan imamın suç duyurusunda bulunduğu iddia etti.

Diyarbakır’ın İlçesi’nde meydana gelen olayda, Cuma namazını kılmak için Camii’ne giden Kaymakamın, İmam M.K’nin hutbe okuma tarzını beğenmediği iddia edildi. Namaz sonrası camiden ayrılmayan Kaymakam, imam odasına çağırdığı M.K’yi hutbe okuduğu mikrofonla darp etti. Konuya ilişkin imam kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunurken Diyanet-Sen'de kaymakama tepki açıklaması yaptı.

Mikrofonu aldırdı

Olaydan sonra İmam M.K, darp raporu alarak kaymakamdan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Kaymakam Akeller’in korumalarını göndererek imamı darp ettiği mikrofonu aldırdığı iddia edildi.

Diyanet -Sen açıklama yaptı

Konu ile ilgili açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız “Diyarbakır/Kulp Kaymakamı… Kaymakam mısın? Kabadayı mı? Kulp İlçesinde Diyanet-Sen İlçe Başkanımız, imam-hatip arkadaşımız Cuma namazında cemaatin huzurunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın yazmış olduğu Hutbeyi okuyan arkadaşımıza-meslektaşımıza yakışıksız üslupla müdahale etmek provokatörlüktür. Namazdan sonra korumasının da yardımıyla hocamızı odaya alarak darp etmesi de magandalıktır. (Daha sonrada darp ettiği mikrofonu korumasını göndererek odadan aldırdığını da biliyoruz.) Diyarbakır Valiliği ile durumu bizzat görüşerek konunun yakın takipçisi olacağımızı ve gereğinin yapılmasını hem Valilikten hem de İçişleri Bakanlığımızdan bekliyoruz…” ifadelerini kullandı.

amidahaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum