Memurlara kira, yol ve yemek yardımı hakkında FLAŞ açıklama

Memurlara kira, yol ve yemek yardımı hakkında FLAŞ açıklama
Toplu sözleşme sürecinde oldukça gündemde olan memurlara kira, yemek ve yol yardımı gibi sosyal ödemelere ilişkin yeni açıklama geldi...

Artan enflasyon karşısında memurların kira, yemek yardımı ve yol masrafları konusunda oldukça zorlandığını belirten Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, memurlara ilişkin sosyal yardımların yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle büyükşehirlerdeki görev yapan memurlar için yaşam şartlarının giderek zorlaştığını belirten Başkan Zengin, kira, yemek, yol ve giyim masraflarındaki artışlara dikkat çekerek bu konuda yasal adımların atılmasını istedi.

Memurun öğle yemeği hayal oldu!

Zengin; “Ortalama memur maaşının sosyal yardımlar da dâhil edildiğinde 24 bin TL olduğu hesaba katıldığında bir memurun özellikle İstanbul, Ankara gibi aylık 15 -17 bin TL dolayına kadar yükselen kira giderini karşılamasının ve ailesinin geçimini sağlamasının mümkün olmadığı görülmektedir.

Enflasyona bağlı olarak yükselen gıda fiyatları, mutfak masraflarını da artırmış, bir memurun öğle yemeğini lokantalardan karşılaması hayal olmuştur.

Yemek hizmeti sunulmayan kurum ve kuruluşlarda ise memurlara yapılacak yemek yardımı konusu büyük bir sorundur. Yönetmelik gereği memurlara yemek yardımının nakit olarak verilememesi nedeniyle, yemek hizmeti sunulmayan kurumlarda memurlarımız başka kurumların yemekhanelerine yönlendirilmekte, çoğu zaman bu kurumlarda yemek sıkıntısı yaşanmakta ve memurlarımız kendi imkânlarıyla öğünlerini geçiştirmek zorunda kalmaktadır.” Dedi.

YOL VE KİRA YARDIMI YAPILMALIDIR!

Memura yardım talebinde buluna Zengin; “Bütün dünyada artan enerji fiyatları ülkemizde de akaryakıt fiyatlarını etkilemekte, ulaşım giderleri aile bütçesi içinde giderek daha fazla yer kaplamaktadır. Hal böyle iken memurlarımızın çoğunluğu için bir servis hizmeti sunulmadığı gibi ulaşım yardımı da yapılmamaktadır.

Ekonomik gelişmeler memurlarımızı zorlamakta, artan enflasyon zorunlu harcamaları yükseltirken maaşları da sürekli eritmektedir. Bu durum, kamu çalışanları açısından özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirler olmak üzere konut ve ulaşım sorununun yaşandığı illerde görev yapmayı adeta çileye dönüştürmektedir.

MEMURLAR GİYİM YARDIMI DA BEKLİYOR!

Memurlarımıza ödenmekte olan giyim yardımları konusu da düzenlenmeyi bekleyen bir başka alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Nakit ödenen giyim yardımının günün şartlarına göre yeniden belirlenmesi ve tüm memurlarımızı kapsayacak şekilde genişletilmesi yerinde olacaktır.

Bu nedenle kamu çalışanlarının yemek yardımı konusunun güncellenmesi, servis ve ulaşım yardımlarının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kira ve giyim yardımı gibi sosyal yardım kalemlerinin müktesebata eklenmesi bir zorunluluk halini almıştır.” Diye konuştu.

orduyorum

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum